Oppskrifter

Kyllingbryst med lun bokhvetesalat

grønnkål, eple og karri og tzatziki

Kyllingbryst og varm bokhvetesalat og tzatziki er en alldeles nydelig rett. Server et glad kyllingbryst på en seng av varm bokhvetesalat med grønnkål, grønt eple med litt karri og tzatsiki med gresk yoghurt, og la alle hjerter fryde seg. Denne retten ble også laget i tv-serien «Bra godt«, episode 3, på TV2.

Prøv også disse hverdagsfavorittene:

 

Ingredienser

Varm bokhvetesalat

  • 2 øko kyllingbryst (evt. gårdkylling)
  • 250 g boghvete
  • 1 ss god karripulver u/ salt
  • 2 grønne epler
  • sitron
  • 1 ekstra virgin olivenolje (Helios)
  • løk
  • hvitløk
  • 4 dl god grønnsaksbuljong

Tzatziki

  • 1 agurk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 g gresk yoghurt (Synnøve Finden), 4 dl
  • 1 øko sitron, saften av
  • havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

Varm bokhvetesalat

  1. Finkutt løk/hvitløk og fres det mykt i olivenolje sammen med karri. Skyll bokhvetekornene godt og vend de deretter inn i blandingen et par minutter.
  2. Tilsett kokende buljong og kok de til vesken er nesten borte og kornene er møre.
  3. Jeg kutter litt store strimler av grønnkål og koker med de siste 3-4 minuttene.
  4. Riv et grønt eple m/skall på rivhjern og vend inn dette rett før du serverer. Juster smaken med litt sitron, sort pepper og olivenolje.

Tzatziki

  1. Del agurken på langs og skrap ut frøene.
  2. Riv agurken og la den renne av seg i en sil. Jo lenger agurken får renne av dess fastere blir tzatzikien.
  3. Trykk litt saft ut av agurken i sila hvis du vil lage tzatziki med en gang.
  4. Bland den revne agurken (foruten noen få agurkstrimler til pynt på toppen, gresk yoghurt, finhakket hvitløk og sitronsaft, og smak til med salt og pepper.