Nudelsuppe med kylling

Har du kylling-rester i kjøleskapet så prøv denne smaksrike nudelsuppen. Eller server den vegan med kikerter og brokkolibuketter istedenfor kjøtt. Jeg bruker opp rester av både bønner, paprika og hakket løk om jeg har det i kjøleskapet. Kjøper du glutenfri soyasaus så kan retten også bli glutenfri. Enkelt, raskt og kjempegodt!

Har du kylling-rester i kjøleskapet så prøv denne smaksrike nudelsuppen. Eller server den vegan med kikerter og brokkolibuketter istedenfor kjøtt. Jeg bruker opp rester av både bønner, paprika og hakket løk om jeg har det i kjøleskapet. Kjøper du glutenfri soyasaus så kan retten også bli glutenfri. Enkelt, raskt og kjempegodt!

Ingredienser

50 g kylling, i strimler

50 g nudler av brun ris, bokhvete eller egg (ukokt)

0.25 rødløk, i tynne skiver

0.5 vårløk, i tynne skiver

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.125 rød chili, finhakket (uten frø)

0.25 ts revet fersk ingefær

0.3 l vann

0.125 dl soyasaus, naturlig fermentert (glutenfri)

0.5 ss tahini (eller sesamolje)

0.125 lime, saften av

0.25 håndfull frisk koriander, hakket

kvernet sort pepper

kyllingkraft/øko kyllingfond etter smak (kan kuttes)

0.75 ss sesamfrø, ristet i tørr stekepanne

Slik gjør du

1.

Del opp kyllingrester og grønnsaker.

2.

Fres kyllingrestene raskt i en stekepanne til den tar litt farge.

3.

Kok opp vannet og tilsett soyasaus.

4.

Tilsett deretter eggnudlene (ukokt), grønnsakene, ingefær, og chili, og la det trekke i ca 5 minutter. Tilsett eventuelt litt kyllingkraft/kyllingfond hvis du har.

5.

Tilsett kyllingen når det er et par minutter igjen.

6.

Smak til med limesaft og pepper.

7.

Server nudelsuppen rykende varm med fersk koriander og ristede sesamfrø som topping.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Nyt gjerne suppen med tilbehør av knekkebrød/grovt brød og smør, eller:

Andre oppskrifter