Laks Benedict

Prøv posjert egg og Hollandaise på et stykke pannestekt laks på en seng av bladspinat. Enklere og bedre kan det nesten ikke bli

Vanligvis får du Egg Benedict som posjerte egg og Hollandaise på en toast av lyst brød. Prøv posjert egg og Hollandaise på et stykke pannestekt laks på en seng av bladspinat. Enklere kan det ikke bli. Varier tilbehøret – både asparges og dampet brokkoli passer kjempegodt.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Porsjoner:

Laks Benedict

  • 150g laksefilet per person
  • 3 ss Smøremyk til steking
  • 4 egg
  • 1 ss eddik (til posjering)
  • 2 ts havsalt (1 ts til posjering + 1 ts til laksen)
  • 2 ts øko sitronpepper
  • 4 never øko babyspinat
  • dampet brokkoli eller asparges

Slik gjør du

Laks Benedict

Smelt smøremyk i en stekepanne og legg laksestykkene med skinnsiden ned. Krydre med sitronpepper og havsalt og la laksen steke under lokk på middels temperatur til passe stekt. Det kan ta 8-10 minutter. Mens laksen steker, posjerer du egg og lager Hollandaise.

Posjerte egg:

Kok opp 1/2 liter vann i en liten kjele. Når vannet koker tilsetter du eddik og salt. Skru ned varmen så vannet så vidt koker. Bruk en visp og pisk vannet så det snurrer rundt. Knekk eggene i vannet og sett timeren på 3 minutter. Ta eggene opp med en hullsleiv og legg dem på et kjøkkenpapir.

Til sist lager du Hollandaise 

Legg en stor håndfull bladspinat på en tallerken. Legg laksestykket på spinaten. Plasser et posjert egg på hvert laksestykke og krydre med litt sort kvernet pepper. Ta hull på egget ved servering og sett varm Hollandaise og mer grønnsaker på bordet som tilbehør.