Oppskrifter

Nydelig multeiskake

Eller bytt ut multene med dine favorittbær

Varier denne iskaken med alle slags bær du måtte ha bare ved å bytte ut multene. Du kan lage villbringebæris-kake neste gang kanskje? Eller en kake av markjordbær, rips eller moreller? Bare fantasien setter grenser her.

Nyt bær i sesong og prøv disse kjempegode oppskriftene når du skal lage noe godt:

 

Ingredienser

Kakebunn

  • 3 dl hasselnøtter
  • 2 dl kokosblomstsukker (evt. rårørsukker)
  • 5 øko eggehviter

Iskrem

  • 5 stk gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 5 øko eggeplommer
  • 2 dl kokosblomstsukker (evt.rårørsukker)
  • 2.5 dl multer

Toppingen

  • 2.5 dl multer
  • 1 dl kokosblomstsukker (evt. rårørsukker)

Slik gjør du

Kakebunn

  1. Forvarm stekeovnen til 180gC.
  2. Kle en kakeform (24cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Mal nøttene på en kvern eller finhakk dem i en foodprosessor. Stivpisk eggehvitene. Rør malte nøtter og kokosblomstsukker forsiktig inn i eggehviten. Ha det i formen og stek på nederste rille i ca.40minutter. Avkjøl kaken.
  3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5minutter. Hell av vannet. Kok opp 0,5dl vann og løs en etter en av gelatinplate opp i denne halve desiliteren.
  4. Pisk kremfløten til krem og sett den kaldt. Pisk eggeplommer og kokosblomstsukker til løs eggedosis. Kokosblomstsukkeret gir ikke den samme eggedosis-konsistensen som rårørsukker gir, men det går fint. Vend inn den piskede kremen og multer. Spes så forsiktig med den oppløste gelatinen, mens du rører forsiktig så den fordeler seg jevnt i iskremen. Ha så kremen utover den avkjølte kakebunnen, kle kakeformen med et lokk som tåler frysing eller med plast og sett den i fryseren. La kaken fryse i 4 timer, eller natten over.
  5. Kjør multene til toppingen sammen med kokosblomstsukkeret med en stavmikser til en jevn purè, eller rør multene bare sammen til et rørt syltetøy. Purèen eller syltetøyet pynter du kaken med rett før servering.

Iskrem

Toppingen