Nydelig quinoaburger

med søtpotetfries

En god burger slår aldri feil, og denne varianten med quinoa og kidneybønner gjør at du også kan kose deg med burger på en kjøttfri dag!

Prøv også:

Det lønner seg å begynne med søtpotetchipsene, ettersom de skal stå i ovnen lengre enn burgerne. For studenter er et bra tips å bruke ristede brødskiver som burgerbrød, for på denne måten unngår du å måtte handle begge deler. Selve gleden med en burger er også du kan toppe den med alt du måtte ønske!

Ingredienser

Porsjoner:

Burgere

  • 2 dl rå quinoa
  • 2 bokser kidneybønner
  • 3 ts tomatpuré
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ts chilikrydder
  • Salt og pepper
  • 2 fedd hvitløk
  • Vegan hvit ost, revet (eller vanlig hvitost)

Fries

  • 3 søtpoteter
  • Extra vrigin olivenolje
  • havsalt og pepper etter behov

Slik gjør du

Burgere

  1. Forvarm ovnen til 200 grader (over og undervarme).
  2. Kok quinoaen slik anvist på pakken.
  3. Bland quinoa, bønnene, hvitløk, tomatpuré og krydder sammen med en potetstapper i en stor bolle til det blir en jevn blanding.
  4. Form miksturen til burgere med hendene, og legg dem på et bakeplate med bakepapir.
  5. Stek burgerne i 12-15 minutter i ovnen. Etter halve steketiden er gått kan du legge på osten.
  6. Montèr burgeren lagvis og nyt

Fries

  1.  Skyll søtpoteten, og kutt den i passende strimler
  2. Legg dem på en bakeplate dekket med bakepapir, og ha extra virgin olivenolje over dem
  3. Krydre med salt og pepper
  4. Ovnsbak søtpotetene i omtrent 30 minutter på 175grader
Tags from the story
, ,