En god burger slår aldri feil, og denne varianten med quinoa og kidneybønner gjør at du også kan kose deg med burger på en kjøttfri dag!
Prøv også:
Det lønner seg å begynne med søtpotetchipsene, ettersom de skal stå i ovnen lengre enn burgerne. For studenter er et bra tips å bruke ristede brødskiver som burgerbrød, for på denne måten unngår du å måtte handle begge deler. Selve gleden med en burger er også du kan toppe den med alt du måtte ønske!
Ingredienser
Porsjoner:
Burgere
- 2 dl rå quinoa
- 2 bokser kidneybønner
- 3 ts tomatpuré
- 2 ss spisskummen
- 2 ss paprikapulver
- 2 ts chilikrydder
- Salt og pepper
- 2 fedd hvitløk
- Vegan hvit ost, revet (eller vanlig hvitost)
Fries
- 3 søtpoteter
- Extra vrigin olivenolje
- havsalt og pepper etter behov
Slik gjør du
Burgere
- Forvarm ovnen til 200 grader (over og undervarme).
- Kok quinoaen slik anvist på pakken.
- Bland quinoa, bønnene, hvitløk, tomatpuré og krydder sammen med en potetstapper i en stor bolle til det blir en jevn blanding.
- Form miksturen til burgere med hendene, og legg dem på et bakeplate med bakepapir.
- Stek burgerne i 12-15 minutter i ovnen. Etter halve steketiden er gått kan du legge på osten.
- Montèr burgeren lagvis og nyt
Fries
- Skyll søtpoteten, og kutt den i passende strimler
- Legg dem på en bakeplate dekket med bakepapir, og ha extra virgin olivenolje over dem
- Krydre med salt og pepper
- Ovnsbak søtpotetene i omtrent 30 minutter på 175grader