Aubergineform for to

Hvem skulle tro auberginer, tomatsaus og ost kan smake så vidunderlig godt? Serverer du min aubergineform med en frisk grønn salat og litt ristet brød blir retten garantert en vinner. Med slike retter går det å spise mer grønnsaker som en lek.

Hvem skulle tro auberginer, tomatsaus og ost kan smake så vidunderlig godt? Serverer du min aubergineform med en frisk grønn salat og litt ristet brød blir retten garantert en vinner. Med slike retter går det å spise mer grønnsaker som en lek.

Ingredienser

0.5 aubergin

2 ss extra virgin olivenolje til pensling

0.5 ts havsalt

0.25 ts sort, kvernet pepper

1 fedd hvitløk

1 rød chili uten frø

1 ss stekefett som Smøremyk/klaret smør/ extra virgine olivenolje

0.5 ss tomatpure

0.5 ts honning

0.5 boks hermetiske tomater (á 400g)

0.25 ts spisskummen

62.5 g bøffelmozzarella

25 g revet hard hvit ost av sau eller geit (evt. parmesan hvis ikke Omstart30 )

0.25 potte basilikumblader (1 stor håndfull)

Slik gjør du

1.

Vask auberginen og skjær av topp og bunn.

2.

Skjær auberginene i ½-1 cm tynne skiver, pensle dem med olivenolje, dryss på litt havsalt og stek dem i en grillpanne 3-4 minutter på hver side. Legg skivene til side.

3.

Forvarm ovnen på 220gC.

4.

Hakk hvitløk og chili og surr det på middels temperatur i ett minutt. Tilsett tomatpure som surrer med i ytterligere ett minutt, deretter honning, spisskummen og hermetiske tomater. La blandingen småkoke i 10-15 minutter så smakene får sette seg. Smak til med havsalt og sort kvernet pepper.

5.

Finn frem en ildfast form. Ha litt tomatsaus i bunnen. Legg så på et enkelt lag grillede aubergineskiver. Dekk aubergineskivene med tomatsaus, så mozzarella ost i skiver, litt havsalt, en neve basilikum og revet hvit ost. Fortsett med et nytt lag med aubergine, tomatsaus og ost. Stek på rist stekeovnen i ca.20 minutter til osten er gylden og sausen bobler.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

 Ønsker du retten helt plantebasert så bytter du osten ut med plantebasert, revet ost om du vil.

Aubergineformen er god alene, eller den serveres som tilbehør til kjøtt og fisk. Lager du i stand denne formen dagen før den skal serveres (oppbevarer den i kjøleskapet over natten), må steketiden forlenges litt fordi både formen og retten er kald.

Har du autoimmun sykdom, så kan det hende du ikke tolererer aubergine og andre grønnsaker i nattskyggefamilien like godt. Da bytter du ut aubergine med skiver av squash.

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter