Baconsurret asparges

Baconsurret asparges er et nydelig tilbehør som fryder både gane og kropp. Nå er det store, smakfulle asparges i sesong. Jeg elsker aspargesen både for smaken og for at den tilhører korsblomstfamilien. Denne grønnsaksfamilien tilbyr masse god næring. I tillegg byr den på fermenterbare fiber, aminosyren tryptofan og en rekke ulike flavonoider.

Baconsurret asparges er et nydelig tilbehør som fryder både gane og kropp. Nå er det store, smakfulle asparges i sesong. Jeg elsker aspargesen både for smaken og for at den tilhører korsblomstfamilien. Denne grønnsaksfamilien tilbyr masse god næring. I tillegg byr den på fermenterbare fiber, aminosyren tryptofan og en rekke ulike flavonoider.

Ingredienser

12 asparges

3 skiver bacon (jeg kjøpte øko, uten nitritt)

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 220gC, evt. grillen.

2.

Knekk enden av aspargesen der den brekker naturlig.

3.

Lag fire bunter a 3-6 asparges, som du surrer 1 stor eller 2 små skiver bacon rundt.

4.

Legg buntene på en bakepapirkledd stekeplate og stek i ovnen i ca.25 minutter. Eller legg dem i en egnet grønnsaksform på grillen like lenge om du griller på indirekte varme med lokket lukket for jevn temperatur. Du kan også grille dem på direkte, moderat varme med lokket åpent.

5.

Snu aspargesbuntene jevnlig, så baconet blir jevnt stekt uten å brenne seg.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Baconsurret asparges bør nytes i sesong. Kreftceller hater nemlig korsblomstfamiliens svovelforbindelser.

Jeg elsker hele korsblomstfamilien av grønnsaker. Brokkoli, grønnkål, blomkål, neper, asparges, rosenkål, hodekål og >3000 flere. Det er fordi studier viser at kreftceller hater deres svovelforbindelser (glukosinolater). Våre friske celler elsker dem.

Ifølge en studie publisert i BMJ nylig kan flavonoider øke opptaket av blodsukker til muskelcellene, bremse fettlagringen omkring midjen og gjøre det lettere for deg å holde en stabil trivselsvekt (Bertoia 2015).

Prøv også disse oppskriftene med asparges:

Andre oppskrifter