Fylt søtpotet med ristede nøtter, fetaost og spinat

Nydelig som hovedrett, eller siderett. Glutenfri, vegetarisk og kan enkelt gjøres Omstart-vennlig. Blir det enklere?

fylt søtpotet med pekannøtter

Nydelig som hovedrett, eller siderett. Glutenfri, vegetarisk og kan enkelt gjøres Omstart-vennlig. Blir det enklere?

Ingredienser

Søtpotet

1 stk søtpotet

1 ss extra virgin olivenolje

salt og pepper etter smak

1 granateple, kjernene

Fyll

1 dl nøtter, eks pekan, makadamia, hasselnøtt (Omstart30: bløtlagt i forveien)

6 stk dadler

50 g fetaost (Omstart30: fetaost fra sau/geit)

50 g grovhakket sorte oliven

1 neve spinatblader

0.5 ts salt

0.5 ts pepper

0.5 stk øko sitron, raspet skall og saft (Obs: må være økologisk)

Dressing

2 ss tahini

1 ts honning

1 ss balsamico-eddik (eller rå eplecidereddik)

1 ss extra virgin olivenolje

salt og pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 200 gC.

2.

Del søtpoteten i to båter. Prikk dem med en gaffel, drissle med litt olivenolje og ovnsbak dem i ovnen i ca. 45-55 minutter, eller til de er gylne og møre. Steketiden varierer med tykkelsen på søtpotetbåtene, så kjenn etter med en gaffel.

3.

Imens hakker du fyllet med kniv og blander godt.

4.

Pisk sammen ingrediensene til dressingen med en stavmikser

5.

Legg søtpotetbåtene på et serveringsfat. Hul ut søtpoteten og hakk innmaten sammen med fyllet. Legg poteten på en tallerken med litt spinatblader. Legg i fyllet, og topp med dressing.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter