Oppskrifter / Fylt søtpotet med ristede nøtter, fetaost og spinat
Fylt søtpotet med ristede nøtter, fetaost og spinat
Nydelig som hovedrett, eller siderett. Glutenfri, vegetarisk og kan enkelt gjøres Omstart-vennlig. Blir det enklere?
Nydelig som hovedrett, eller siderett. Glutenfri, vegetarisk og kan enkelt gjøres Omstart-vennlig. Blir det enklere?
Ingredienser
Søtpotet
1 stk søtpotet
1 ss extra virgin olivenolje
salt og pepper etter smak
1 granateple, kjernene
Fyll
1 dl nøtter, eks pekan, makadamia, hasselnøtt (Omstart30: bløtlagt i forveien)
6 stk dadler
50 g fetaost (Omstart30: fetaost fra sau/geit)
50 g grovhakket sorte oliven
1 neve spinatblader
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 stk øko sitron, raspet skall og saft (Obs: må være økologisk)
Dressing
2 ss tahini
1 ts honning
1 ss balsamico-eddik (eller rå eplecidereddik)
1 ss extra virgin olivenolje
salt og pepper etter smak
Slik gjør du
1.
Forvarm ovnen til 200 gC.
2.
Del søtpoteten i to båter. Prikk dem med en gaffel, drissle med litt olivenolje og ovnsbak dem i ovnen i ca. 45-55 minutter, eller til de er gylne og møre. Steketiden varierer med tykkelsen på søtpotetbåtene, så kjenn etter med en gaffel.
3.
Imens hakker du fyllet med kniv og blander godt.
4.
Pisk sammen ingrediensene til dressingen med en stavmikser
5.
Legg søtpotetbåtene på et serveringsfat. Hul ut søtpoteten og hakk innmaten sammen med fyllet. Legg poteten på en tallerken med litt spinatblader. Legg i fyllet, og topp med dressing.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Flere retter med søtpotet:
- Søtpotethummus
- Gulrot- og søtpotetsuppe
- Søtpotet-toast
- Grønnkålsalat med grillet søtpotet
- Søtpotetchips og rømmedip