Oppskrifter / Kremet squash-og brokkolisuppe
Kremet squash-og brokkolisuppe
Jeg er opptatt av å bruke restemat og hadde en liten squash og en halv brokkoli i kjøleskapet som jeg måtte bruke opp hvis de ikke skulle bli ødelagt. Jeg bestemte meg for å lage en deilig suppe. Suppen jeg laget er kremete, næringsrik og full av gode smaker.
Jeg er opptatt av å bruke restemat og hadde en liten squash og en halv brokkoli i kjøleskapet som jeg måtte bruke opp hvis de ikke skulle bli ødelagt. Jeg bestemte meg for å lage en deilig suppe. Suppen jeg laget er kremete, næringsrik og full av gode smaker.
Ingredienser
Kremet squash-og brokkolisuppe
0.5 fedd hvitløk, finhakket
0.25 gul løk, grovhakket
1 ss Smøremyk/kokosfett/klaret smør
125 g squash, i biter
125 g brokkoli, i halve buketter
0.5 ss pesto (eller en håndfull basilikumblader)
1.5 dl kraft kyllingkraft (eller grønnsakskraft)
2 ss extra virgine olivenolje
12.5 g parmesan (eller2 ss næringsgjær)
1 ss sitronsaft (smak til)
havsalt og sort, kvernet pepper (smak til)
Garnityr: friske urter, parmesan/næringsgjær, pinjekjerner
Slik gjør du
Kremet squash-og brokkolisuppe
1.
Surr løk og hvitløk blank i litt stekefett, i middels varm panne.
2.
Ha det så i en bolle til blender eller foodprosessor (evt. kasserolle om du vil bruke stavmikser).
3.
Stek så squash og brokkoli, avkjøl litt og ha det i bollen.
4.
Tilsett pesto, kraft, extra virgine olivenolje og parmesan.
5.
Kjør til en jevn suppe.
6.
Smak til med havsalt, sort pepper og sitronsaft.
7.
Oppskriften holder til 2 personer eller til 4 forretter
Suppen er super for deg på Omstart30 og også for deg som følger autoimmun protokoll (AIP). Da bytter du bare ut pesto med basilikumblader, parmesanen med næringsgjær og kutter ut pinjekjerner. Del suppen med en venn og nyt!
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også disse nydelige suppe-oppskriftene: