Kremet squash-og brokkolisuppe

Jeg er opptatt av å bruke restemat og hadde en liten squash og en halv brokkoli i kjøleskapet som jeg måtte bruke opp hvis de ikke skulle bli ødelagt. Jeg bestemte meg for å lage en deilig suppe. Suppen jeg laget er kremete, næringsrik og full av gode smaker.

Jeg er opptatt av å bruke restemat og hadde en liten squash og en halv brokkoli i kjøleskapet som jeg måtte bruke opp hvis de ikke skulle bli ødelagt. Jeg bestemte meg for å lage en deilig suppe. Suppen jeg laget er kremete, næringsrik og full av gode smaker.

Ingredienser

Kremet squash-og brokkolisuppe

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.25 gul løk, grovhakket

1 ss Smøremyk/kokosfett/klaret smør

125 g squash, i biter

125 g brokkoli, i halve buketter

0.5 ss pesto (eller en håndfull basilikumblader)

1.5 dl kraft kyllingkraft (eller grønnsakskraft)

2 ss extra virgine olivenolje

12.5 g parmesan (eller2 ss næringsgjær)

1 ss sitronsaft (smak til)

havsalt og sort, kvernet pepper (smak til)

Garnityr: friske urter, parmesan/næringsgjær, pinjekjerner

Slik gjør du

Kremet squash-og brokkolisuppe

1.

Surr løk og hvitløk blank i litt stekefett, i middels varm panne.

2.

Ha det så i en bolle til blender eller foodprosessor (evt. kasserolle om du vil bruke stavmikser).

3.

Stek så squash og brokkoli, avkjøl litt og ha det i bollen.

4.

Tilsett pesto, kraft, extra virgine olivenolje og parmesan.

5.

Kjør til en jevn suppe.

6.

Smak til med havsalt, sort pepper og sitronsaft.

7.

Oppskriften holder til 2 personer eller til 4 forretter

Suppen er super for deg på Omstart30 og også for deg som følger autoimmun protokoll (AIP). Da bytter du bare ut pesto med basilikumblader, parmesanen med næringsgjær og kutter ut pinjekjerner. Del suppen med en venn og nyt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse nydelige suppe-oppskriftene:

Andre oppskrifter