Oppskrifter / Nugatti
Nugatti
Det er jo godt med sjokoladepålegg! Mens butikkjøpte varianter kan ha oppimot 60% sukker, og planteoljer som ikke er gunstige for kroppen din, så er denne oppskriften full av byggeklosser. Dette hjemmelagede pålegget kan du spise med god samvittighet.
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/Nugatti-lowres.jpg)
Det er jo godt med sjokoladepålegg! Mens butikkjøpte varianter kan ha oppimot 60% sukker, og planteoljer som ikke er gunstige for kroppen din, så er denne oppskriften full av byggeklosser. Dette hjemmelagede pålegget kan du spise med god samvittighet.
Ingredienser
200 g nøtter eller mandler
5 ss honning
1 dl vann
100 g smør
100 g mørk sjokolade
1 ss kakao
2 ss olivenolje
1 liten klype salt
Slik gjør du
1.
Sett stekeovnen på 180 C.
2.
Rist mandlene eller nøttene i en tørr panne eller i ovn i 6-8 minutter. De ferdigstekte nøttene kan gnis i en kjøkkenhåndduk for å fjerne skallet om ønskelig.
3.
Kok opp vann og smør, tilsett honning, og bland dette med nøttene i en kjøkkenmaskin. Kjør dette til en jevn masse.
4.
Brekk opp sjokolade og tilsett den sammen med kakao, olje og salt.
5.
Kjør videre til slett pålegg.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Denne oppskriften er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” som er skrevet av Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand.
Prøv også: