Nugatti

Det er jo godt med sjokoladepålegg! Mens butikkjøpte varianter kan ha oppimot 60% sukker, og planteoljer som ikke er gunstige for kroppen din, så er denne oppskriften full av byggeklosser. Dette hjemmelagede pålegget kan du spise med god samvittighet.

Det er jo godt med sjokoladepålegg! Mens butikkjøpte varianter kan ha oppimot 60% sukker, og planteoljer som ikke er gunstige for kroppen din, så er denne oppskriften full av byggeklosser. Dette hjemmelagede pålegget kan du spise med god samvittighet.

Ingredienser

200 g nøtter eller mandler

5 ss honning

1 dl vann

100 g smør

100 g mørk sjokolade

1 ss kakao

2 ss olivenolje

1 liten klype salt

Slik gjør du

1.

Sett stekeovnen på 180 C.

2.

Rist mandlene eller nøttene i en tørr panne eller i ovn i 6-8 minutter. De ferdigstekte nøttene kan gnis i en kjøkkenhåndduk for å fjerne skallet om ønskelig.

3.

Kok opp vann og smør, tilsett honning, og bland dette med nøttene i en kjøkkenmaskin. Kjør dette til en jevn masse.

4.

Brekk opp sjokolade og tilsett den sammen med kakao, olje og salt.

5.

Kjør videre til slett pålegg.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne oppskriften er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” som er skrevet av Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand.

Prøv også:

Andre oppskrifter