Nydelig glutenfri ostekake

Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Da er dette kaken for deg. Det er supert å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken med rips og bringebær.

Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Da er dette kaken for deg. Det er supert å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken med rips og bringebær.

Ingredienser

Bunn

4 dl havregryn, glutenfrie

5 ss flytende rapskokos

80 g mørk sjokolade, grovhakket

0.5 ts havsalt

Ostefyll

10 gelatinplater

300 g kremost naturell

1 dl sitronsaft (2 sitroner)

1 dl lønnesirup/agavesirup (jeg blandet 50/50)

3 dl kremfløte, pisket til krem

250 g bringebær og rips (frosne eller friske)

2 ss lønnesirup, ekstra

Slik gjør du

Bunn

1.

Rist havregrynene i en panne sammen med smøret.

2.

Ha i sjokoladen, rør rundt så sjokoladen smelter inn i blandingen og trekk pannen til side.

3.

Hell blandingen i en kakefom (22 cm) der bunnen er kledd med bakepapir. Trykk bunnen til jevn tykkelse.

4.

Avkjøl.

Ostefyll

1.

Visp kremosten med halvparten av sitronsaften (1/2 dl) og søtning. Pisk kremfløten stiv og vend den inn i kremosten. Kjør bær og 2 ss lønnesirup sammen til pure med en stavmikser.

2.

Bløtlegg gelatinplatene. Ha resten av sitronsaften (1/2 dl) i en liten bolle (1/2 dl). Løft de bløtlakte gelatinplatene ut av vannet, og ha dem i bollen sammen med sitronsaften. Varme blandingen litt over vannbad så platene løser seg helt opp. Så heller du halvparten av sitrongelatinen i ostekremen og resten i bærpureen.

3.

Legg så klatter av ostekremen i formen og fyll ut åpne felter med bærpureen. Marmorer blandingen ved å dra en kniv rundt i fyllet og sett ostekaken kaldt fire timer. Ha kaken over på et fat og pynt med friske bær og mynteblader.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne kaken lagde jeg etter inspirasjon fra en oppskrift i bladet Aperitif. Jeg byttetrikset litt og kom frem til denne nydelige kaken – en kake som skaper begeistring både hos liten og stor hjemme hos oss. Håper den faller i smak hos deg også!

Prøv også disse oppskriftene når du skal lage noe godt:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd