Oppskrifter / Nydelig glutenfri ostekake
Nydelig glutenfri ostekake
Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Da er dette kaken for deg. Det er supert å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken med rips og bringebær.
Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Da er dette kaken for deg. Det er supert å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken med rips og bringebær.
Ingredienser
Bunn
4 dl havregryn, glutenfrie
5 ss flytende rapskokos
80 g mørk sjokolade, grovhakket
0.5 ts havsalt
Ostefyll
10 gelatinplater
300 g kremost naturell
1 dl sitronsaft (2 sitroner)
1 dl lønnesirup/agavesirup (jeg blandet 50/50)
3 dl kremfløte, pisket til krem
250 g bringebær og rips (frosne eller friske)
2 ss lønnesirup, ekstra
Slik gjør du
Bunn
1.
Rist havregrynene i en panne sammen med smøret.
2.
Ha i sjokoladen, rør rundt så sjokoladen smelter inn i blandingen og trekk pannen til side.
3.
Hell blandingen i en kakefom (22 cm) der bunnen er kledd med bakepapir. Trykk bunnen til jevn tykkelse.
4.
Avkjøl.
Ostefyll
1.
Visp kremosten med halvparten av sitronsaften (1/2 dl) og søtning. Pisk kremfløten stiv og vend den inn i kremosten. Kjør bær og 2 ss lønnesirup sammen til pure med en stavmikser.
2.
Bløtlegg gelatinplatene. Ha resten av sitronsaften (1/2 dl) i en liten bolle (1/2 dl). Løft de bløtlakte gelatinplatene ut av vannet, og ha dem i bollen sammen med sitronsaften. Varme blandingen litt over vannbad så platene løser seg helt opp. Så heller du halvparten av sitrongelatinen i ostekremen og resten i bærpureen.
3.
Legg så klatter av ostekremen i formen og fyll ut åpne felter med bærpureen. Marmorer blandingen ved å dra en kniv rundt i fyllet og sett ostekaken kaldt fire timer. Ha kaken over på et fat og pynt med friske bær og mynteblader.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Denne kaken lagde jeg etter inspirasjon fra en oppskrift i bladet Aperitif. Jeg byttetrikset litt og kom frem til denne nydelige kaken – en kake som skaper begeistring både hos liten og stor hjemme hos oss. Håper den faller i smak hos deg også!
Prøv også disse oppskriftene når du skal lage noe godt:
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.