Nydelig glutenfri ostekake

Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Da er dette kaken for deg. Det er supert å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken med rips og bringebær.

Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Da er dette kaken for deg. Det er supert å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken med rips og bringebær.

Ingredienser

Bunn

4 dl havregryn, glutenfrie

5 ss flytende rapskokos

80 g mørk sjokolade, grovhakket

0.5 ts havsalt

Ostefyll

10 gelatinplater

300 g kremost naturell

1 dl sitronsaft (2 sitroner)

1 dl lønnesirup/agavesirup (jeg blandet 50/50)

3 dl kremfløte, pisket til krem

250 g bringebær og rips (frosne eller friske)

2 ss lønnesirup, ekstra

Slik gjør du

Bunn

1.

Rist havregrynene i en panne sammen med smøret.

2.

Ha i sjokoladen, rør rundt så sjokoladen smelter inn i blandingen og trekk pannen til side.

3.

Hell blandingen i en kakefom (22 cm) der bunnen er kledd med bakepapir. Trykk bunnen til jevn tykkelse.

4.

Avkjøl.

Ostefyll

1.

Visp kremosten med halvparten av sitronsaften (1/2 dl) og søtning. Pisk kremfløten stiv og vend den inn i kremosten. Kjør bær og 2 ss lønnesirup sammen til pure med en stavmikser.

2.

Bløtlegg gelatinplatene. Ha resten av sitronsaften (1/2 dl) i en liten bolle (1/2 dl). Løft de bløtlakte gelatinplatene ut av vannet, og ha dem i bollen sammen med sitronsaften. Varme blandingen litt over vannbad så platene løser seg helt opp. Så heller du halvparten av sitrongelatinen i ostekremen og resten i bærpureen.

3.

Legg så klatter av ostekremen i formen og fyll ut åpne felter med bærpureen. Marmorer blandingen ved å dra en kniv rundt i fyllet og sett ostekaken kaldt fire timer. Ha kaken over på et fat og pynt med friske bær og mynteblader.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne kaken lagde jeg etter inspirasjon fra en oppskrift i bladet Aperitif. Jeg byttetrikset litt og kom frem til denne nydelige kaken – en kake som skaper begeistring både hos liten og stor hjemme hos oss. Håper den faller i smak hos deg også!

Prøv også disse oppskriftene når du skal lage noe godt:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.

Andre oppskrifter