Ovnsstekt laksefilet med dillstekte grønnsaker

Et smaksrikt og inflammasjonsdempende måltid fra bestselgerboken "Omstart30". I boken anbefales det å spise to-tre fiskemiddager i uka – to magre og én fet. Sjømat er nemlig god anti-inflammatorisk medisin.

Et smaksrikt og inflammasjonsdempende måltid fra bestselgerboken "Omstart30". I boken anbefales det å spise to-tre fiskemiddager i uka – to magre og én fet. Sjømat er nemlig god anti-inflammatorisk medisin.

Ingredienser

Ovnsstekt laksefilet med dillstekte grønnsaker

0.5 fennikel, grovhakket

1 vårløk, i ringer

0.5 brokkoli, i små buketter

0.5 pose babyspinat

0.5 økologisk sitron, i skiver

2 ss extra virgin olivenolje

0.5 dl grovhakket dill

havsalt og pepper

150 g laksefilet, uten skinn og bein

1 ss klaret smør

Slik gjør du

Ovnsstekt laksefilet med dillstekte grønnsaker

1.

Ha fennikel, vårløk, brokkoli, babyspinat og sitron i en ildfast form

2.

Vend inn olivenolje og dill

3.

Dryss over salt og pepper

4.

Pensle med klaret smør og krydre med salt og pepper

5.

Stek formen i ovn ved 180 grader og stek i 15-20 minutter til grønnsakene er møre og fiskenakkurat er gjennomstekt

I bestselgerboken “Omstart30” anbefales det å spise to-tre fiskemiddager i uka – to magre og én fet. Sjømat er nemlig god anti-inflammatorisk medisin. Uttrykket “spis fisk og bli frisk” er mer aktuelt enn noen gang. En rekke prospektive studier og randomiserte, kontrollerte forsøk på mennesker viser at sjømat kan gi bedre helse. Til tross for dette spiser vi nordmenn dessverre stadig mindre sjømat. Det må vi gjøre noe med. Nyt derfor denne herlige retten som ett av dine anbefalte 2-3 fiskemåltider per uke.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter