Pannekake-kake med ekte vaniljekrem, banan og bær

Ja, du leste riktig – en kake av pannekaker! Pannekakene kan du lage i forveien og sette sammen til kake rett før gjestene kommer. Jeg har fylt den med min gode, gammeldagse vaniljekrem, frosne bringebær og banan. Pynt gjerne med litt pisket krem og sett kakelys på toppen og vips så har du en GROOVY burtsdagskake.

Ja, du leste riktig – en kake av pannekaker! Pannekakene kan du lage i forveien og sette sammen til kake rett før gjestene kommer. Jeg har fylt den med min gode, gammeldagse vaniljekrem, frosne bringebær og banan. Pynt gjerne med litt pisket krem og sett kakelys på toppen og vips så har du en GROOVY burtsdagskake.

Ingredienser

Pannekake-kake med ekte vaniljekrem, banan og bær

2 egg

5 dl øko H-melk

2 dl øko spelt, finmaltsmør til steking

Fyll

1 porsjon ekte vaniljekrem

400 g friske/frosne bringebær

3 bananer i skiver

Topping

pisket krem/vaniljekrem og friske bær

Slik gjør du

Pannekake-kake med ekte vaniljekrem, banan og bær

1.

Pisk egg og melk.

2.

Tilsett mel og rør til du har en jevn røre.

3.

La røren svelle i 10 minutter.

4.

Varm stekepannen.

5.

Legg en teskje smør i pannen.

6.

Ha en øse røre i pannen når smøret er smeltet.

7.

Stek pannekakene og sett dem til avkjøling.

Fyll

1.

Legg en pannekake på et kakefat.

2.

Smør på vaniljekrem og dryss over bringebær og bananskiver.

3.

Legg på en ny pannekake og gjenta prosedyren til alle pannekakene er lagt oppå hverandre.

4.

Pynt kaken med resten av vaniljekremen eller topper av pisket krem, friske bær og blader av sitronmelisse.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter