Oppskrifter / Pasta med soppsaus – en plantebasert nytelse fra Linn Stokke
Pasta med soppsaus – en plantebasert nytelse fra Linn Stokke
Pasta med soppsaus smaker bare helt fantastisk! På min Facebook live-sending med Linn Stokkke lagde vi en aldeles nydelig og plantebasert rett fra boken hennes “Mat for livet”. Med slike retter er det ikke vanskelig å spise mer plantebasert mat i hverdagen. Om du har lyst til å forsøke deg på en plantebasert middag en dag, så er dette en rett som virkelig kan anbefales.

Pasta med soppsaus smaker bare helt fantastisk! På min Facebook live-sending med Linn Stokkke lagde vi en aldeles nydelig og plantebasert rett fra boken hennes “Mat for livet”. Med slike retter er det ikke vanskelig å spise mer plantebasert mat i hverdagen. Om du har lyst til å forsøke deg på en plantebasert middag en dag, så er dette en rett som virkelig kan anbefales.
Ingredienser
Pasta med soppsaus
125 g grov pasta (glutenfri: bruk glutenfri pasta)
125 g sopp
1 dl plantebasert fløte
50 g asparges, kuttet i små biter
1 hvitløksfedd, finhakket
0.5 gul løk, finhakket
2 ss glutenfri soyasaus
1.5 ss næringsgjær (eller mer om du ønsker en kraftigere ostesmak)
Salt og pepper etter smak
Slik gjør du
Pasta med soppsaus
1.
Kok opp vann og tilsett pasta
2.
I mellomtiden tilsetter du løk og hvitløk i en panne og steker det i noen minutter til det brunes. Tilsett deretter sopp og asparges i blandingen.
3.
Tilsett soyasaus og stek i 5-10 minutter
4.
Tilsett fløten og rør godt sammen. Bland så inn næringsgjær.
5.
Smak til med salt og pepper
6.
Hell ut kokevannet når pastaen er ferdig og tilsett sausen
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også disse plantebaserte oppskriftene: