Pasta med soppsaus – en plantebasert nytelse fra Linn Stokke

Pasta med soppsaus smaker bare helt fantastisk! På min Facebook live-sending med Linn Stokkke lagde vi en aldeles nydelig og plantebasert rett fra boken hennes “Mat for livet”. Med slike retter er det ikke vanskelig å spise mer plantebasert mat i hverdagen. Om du har lyst til å forsøke deg på en plantebasert middag en dag, så er dette en rett som virkelig kan anbefales.

Pasta med soppsaus smaker bare helt fantastisk! På min Facebook live-sending med Linn Stokkke lagde vi en aldeles nydelig og plantebasert rett fra boken hennes “Mat for livet”. Med slike retter er det ikke vanskelig å spise mer plantebasert mat i hverdagen. Om du har lyst til å forsøke deg på en plantebasert middag en dag, så er dette en rett som virkelig kan anbefales.

Ingredienser

Pasta med soppsaus

125 g grov pasta (glutenfri: bruk glutenfri pasta)

125 g sopp

1 dl plantebasert fløte

50 g asparges, kuttet i små biter

1 hvitløksfedd, finhakket

0.5 gul løk, finhakket

2 ss glutenfri soyasaus

1.5 ss næringsgjær (eller mer om du ønsker en kraftigere ostesmak)

Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Pasta med soppsaus

1.

Kok opp vann og tilsett pasta

2.

I mellomtiden tilsetter du løk og hvitløk i en panne og steker det i noen minutter til det brunes. Tilsett deretter sopp og asparges i blandingen.

3.

Tilsett soyasaus og stek i 5-10 minutter

4.

Tilsett fløten og rør godt sammen. Bland så inn næringsgjær.

5.

Smak til med salt og pepper

6.

Hell ut kokevannet når pastaen er ferdig og tilsett sausen

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse plantebaserte oppskriftene:

Andre oppskrifter