Plantebasert taco av blomkål og valnøtter

Her følger den geniale løsningen for å få hele familien til å digge plantebasert middag. Du er ganske enkelt nødt til å prøve min superdigge «tacokjøtt»-blanding på blomkål, valnøtter, soltørket tomat og nydelig tacokrydder. Du kjører ingrediensene sammen på 1-2-3 i en foodprosessor, for så å steke blandingen i ovnen mens du kan ordne lefser og annet tilbehør.

Her følger den geniale løsningen for å få hele familien til å digge plantebasert middag. Du er ganske enkelt nødt til å prøve min superdigge «tacokjøtt»-blanding på blomkål, valnøtter, soltørket tomat og nydelig tacokrydder. Du kjører ingrediensene sammen på 1-2-3 i en foodprosessor, for så å steke blandingen i ovnen mens du kan ordne lefser og annet tilbehør.

Ingredienser

Plantebasert taco

2.333 dl blomkål, i buketter

1.666 dl valnøtter (bløtlagt over natten hvis Omstart30)

16.666 g soltørket tomat (bløtlagt 10 min i kokende vann veldig tørr)

0.166 dl extra virgine olivenolje

0.666 ss tacokrydder (jeg brukte Helios ferdig tacokrydder på boks)

0.166 lime, saften av

Slik gjør du

Plantebasert taco

1.

Forvarm stekeovnen til 190gC.

2.

Del opp blomkålen i biter (bruk både stilk og buketter). Ha alt av ingredienser i en foodprosessor og kjør sammen til en jevn blanding. Ikke kjør for lenge så ingrediensene blir en grøt. Kle en stekeplate med bakepapir og fordel blandingen utover stekeplaten. Hakk litt på blandingen med en stekeplate slik at du får passe store biter.

3.

Stek midt i ovnen på 190gC i ca. 30 minutter. Rør et par ganger undervegs slik at blandingen blir jevnere stekt.

4.

Serveres med egne tacolefser eller glutenfrie tacolefser fra butikken. Prøv også min hjemmelagde salsa, guacamole og jalapenjosaus.

Lag ditt eget kjempegode tacokrydder og styr dermed unna unødig sukker og salt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Glad i smaken av taco? Hvem er ikke det. Her kommer flere taco-favoritter:

Andre oppskrifter