Søtpotetpizza på 1-2-3

Søtpotet burde vi alle spiser mer av, den er full av næring og prebiotiske fiber. Denne pizzaen er naturlig fri for gluten og gjær, og deigen trenger ikke heve!

søtpotetpizza på 1-2-3

Søtpotet burde vi alle spiser mer av, den er full av næring og prebiotiske fiber. Denne pizzaen er naturlig fri for gluten og gjær, og deigen trenger ikke heve!

Ingredienser

Pizza

2 stk medium store søtpoteter

extra virgin olivenolje

150 g frisk mozarella (Omstart30: ekte mozarella av bøffelmelk)

1.5 dl pizzasaus (ca 180 g, gjerne rester)

valgfri topping: rester av spekeskinke, bacon, kylling, sorte bønner (ikke omstart30), skivet tomat, skive sopp eller biter av grønnkål

0.5 stk rødløk, grovhakket

frisk basilikum, topping etter steking

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 230 grader celsius. Bak søtpoteten i ca. 60-70 minutter (eller til møre, da steketiden varierer). La ovnen stå på 230 grader videre.

2.

Del søtpotetene i halve og legg dem med skinnsiden ned på en plate dekket av bakepapir. Drissle søtpoteten med litt olivenolje og legg et bakepapir over, slik at du kan trykke potetene pizzabunn-flate med bunnen av en stekepanne eller en tung gryte. Fjern bakepapiret på toppen, drissle på litt mer olivenolje og sprinkle med litt havsalt.

3.

Ovnsbak søtpotetbunnene videre i 10-15 minutter til søtpotetbunnene begynner å bli litt crispy på overflaten.

4.

Ha på topping. Jeg toppet søtpotetbunnene med pizzasaus, hakket rødløk, tomatskiver, rester av kylling, litt spekeskinke og mozzarellaost.

5.

Ovnsbak videre i 10-15 minutter til osten bobler.

6.

Løft søtpotetpizzaene forsiktig over på tallerkener, gjerne ved at du bare klipper opp bakepapiret og serverer pizzaen på en flik papir. Bruk en bred stekespade eller pizzaspade for å løfte pizzaen over på tallerkenen. Topp med litt friske urter, slik som basilikum eller koriander og nyt gjerne en grønn salat til. Bon apetitt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter