Oppskrifter / Grøt med sitron, ingefær og gurkemeie
Grøt med sitron, ingefær og gurkemeie
Vil du dempe inflammasjon i egen kropp og ønsker en perfekt, smakfull og mettende frokost? Prøv min populære grøt med smak av sitron. Jeg topper min med Yokos, mangobiter og ristede kokosflak.
Vil du dempe inflammasjon i egen kropp og ønsker en perfekt, smakfull og mettende frokost? Prøv min populære grøt med smak av sitron. Jeg topper min med Yokos, mangobiter og ristede kokosflak.
Ingredienser
Sufflè med sitron, ingefær og gurkemeie
1 dl kokoskrem
0.5 dl revet kokos
0.5 stk øko sitron, zest
1 ss sitronsaft
1 stk modne øko bananer
4 ss kokosmel
0.5 ts bakepulver
0.5 ts havsalt
0.5 ts malt ingefær
0.25 ts gurkemeie
Topping:
Yokos, mango i biter, ristede kokosflak og blader av sitronmelisse
Slik gjør du
1.
Forvarm ovnen til 175gC.
2.
Ta en boks kokosmelk kald fra kjøleskapet (stått over natten). Ha det øverste faste laget med kokoskrem, omkring 2 dl, i en kasserolle. Kokosvannet som er igjen, bruker du i smoothie.
3.
Ha alle ingrediensene (bortsett fra kokosflak du skal toppe med) i en blender og kjør på full hastighet til du har en jevn grøt.
4.
Hell blandingen i en liten ildfast skål og ovnsbak midt i ovnen i ca. 30 minutter.
5.
Toppes med litt Yokos eller annen yoghurt, biter av mango og ristede kokosflak.
Den er både plantebasert, glutenfri og Omstart30-vennlig.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Andre herlige frokost-oppskriftene