Smoothiebowl med spinat og ristede nøtter

Smoothiebowl med spinat og ristede nøtter
En grønn og skjønn smakebit fra boken "Omstart 30"

Fra boken “Omstart 30” får du oppskriften på en fyldig og kjempegod smoothiebowl med spinat og ristede nøtter. Smoothiebowl er en super måte å få i seg mer næring fra planteriket. Denne oppskriften er fri for melk.

Prøv også disse oppskriftene på kjempegode og næringsrike smoothie:

Ingredienser

Porsjoner:

Smoothiebowl med spinat og ristede nøtter

  • 1 avokado
  • 1 frossen banan
  • 100 g spinat (frossen eller frisk)
  • 1 ss knuste linfrø
  • 2 dl Mylk mandeldrikk eller Yokos kokosyoghurt
  • 1 ts malt kanel (Ceylonkanel)
  • 1 ss gelatinpulver/kollagen
  • 1 dl bløtlagte hasselnøtter (lagt i bløtt natten over)
  • 4 ss kokosflak
  • 1 dl friske bær

Slik gjør du

Smoothiebowl med spinat og ristede nøtter

  1. Ha avokadokjøtt, banan, spinat, linfrø, Mylk mandeldrikk eller kokosyoghurt, kanel og gelatinpulver i en blender.
  2. Kjør til en jevn grønn smoothie
  3. Ha de bløtlagte nøttene på et stekebrett og stek dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter til de er gyldne. Mot slutten har du også kokosflakene i ovnen, slik at også de blir gyldne sammen med nøttene de siste minuttene.
  4. Ha smoothien i boller og topp med ristede nøtter, kokosflak og friske bær etter eget ønske.

Tips! Rist gjerne nøttene og kokosflakene noen dager i forkant, så har du det klart. Da trenger du bare å lage smoothien om morgenen. Lag gjerne litt ekstra nøtte- og kokosmiks, så har du til flere frokoster.