Verdens beste proteinrundstykker

Oppskrift i samarbeid med Helios | Verdens beste proteinrundstykker finner du her! De er fullstappet med proteiner, antioksidanter og fiber fra økologiske røde linser, og smaker helt fortreffelig! At hele oppskriften lages i blender og helles rett i muffinsformer før det stekes gjør det også til verdens enkleste oppskrift! De er i tillegg glutenfri, og kan gjøres melkefri dersom du bytter gresk yoghurt med melkefritt alternativ.

proteinrundstykker med røde linser

Oppskrift i samarbeid med Helios | Verdens beste proteinrundstykker finner du her! De er fullstappet med proteiner, antioksidanter og fiber fra økologiske røde linser, og smaker helt fortreffelig! At hele oppskriften lages i blender og helles rett i muffinsformer før det stekes gjør det også til verdens enkleste oppskrift! De er i tillegg glutenfri, og kan gjøres melkefri dersom du bytter gresk yoghurt med melkefritt alternativ.

Til 9 rundstykker trenger du:

190 g Helios Røde linser (bløtlagt >4 timer)

2 stk egg

2 dl gresk yoghurt (evt cottage cheese)

4 ss Helios Extra Virgin Olivenolje

1 ts Helios Himalayasalat

Helios pepper, kvernet, etter smak

0.5 ss Helios Bakepulver

1 ts Helios Ramsløk (valgfritt)

1 ts Helios Oregano (valgfritt)

9 stk amerikanske muffinsformer (evt flere vanlige muffinsformer)

Slik gjør du

1.

NB! Bruk tørre linser som du bløtlegger. Ikke bruk linser i lake som du kjøper på boks. Bruker du linser i lake fra boks vil du få et svært svampete, bløtt og uspiselig resultat, selv om du skyller av laken.

2.

Vei opp riktig mengde røde linser, og skyll de godt i en sil. Legg linsene i en boks som du har tilhørende lokk til. Sørg for at du bruker økologiske røde linser, så slipper du sprøytestoffer og andre tilsetningsstoffer som kroppen vår ikke liker. Fyll boksen med vann slik at det er 3-4 cm med vann over bønnene. Sett på lokk. La linsene stå og bløtlegges i minimum fire timer (eller 12 timer over natten)

3.

Når linsene er ferdig bløtlagt heller du de over i en sil, skyller med vann, og lar vannet renne godt av slik at det er minst mulig vann igjen.

4.

Varm opp stekeovnen til 185 grader

5.

Hell alle ingredienser i en blenderkolbe og blend til en jevn røre. Obs! Ikke bekymre deg for at røren er flytende, den skal være relativt flytende, nesten som en muffinsrøre.

6.

Sett muffinsformer i et muffinsbrett (jeg brukte amerikanske muffinsformer slik at de blir litt større)

7.

Hell røre i formen slik at det dekker 1/3 av formen.

8.

Stek på 185 grader i 40 minutter.

9.

Kan spises med en gang, men får en enda fastere form om du lar de kjøle seg ned litt.

10.

Nyt! Jeg smurte mine med aioli, hvitost og agurk. Nydelig!

Oppskriften ga 9 rundstykker da jeg brukte amerikanske muffinsformer. Bruker du vanlige muffinsformer får du flere mindre rundstykker.

 

Og du, har du et familiemedlem som er skeptisk til linser? Ikke nevn at det er i oppskriften, for man kjenner det ikke på smaken!

Tips

 

NB! Bruk tørre linser som du bløtlegger. Bruker du linser i lake fra boks vil du få et svært svampete og uspiselig resultat.

Det er viktig å skylle og bløtlegge bønnene. Dette gjør at vi bryter ned antinæringsstoffer, også kjent som fytinsyre. Fytinsyre er en enzymhemmer som ellers hemmer opptaket av mineraler fra linsene.

Røde linser er fulle av det kraftige antioksidantet Quercetin som kroppen vår elsker. I tillegg har røde linser like mye protein som både kjøtt og fisk, og er i tillegg full av fiber. Dette er mat som tarmbakteriene våre elsker! 

Disse kan nytes av både store og små, og kommer til å bli en favoritt i matpakken! Smaksett med det krydderet du selv ønsker å bruke for din egen vri!

Helios økologiske røde linser får du kjøpt på helsekost.

 

Ønsker du flere oppskrifter med linser?

Prøv disse oppskriftene:

Proteinsalat med belugalinser

Indisk currygryte med kikerter og linser

Kikerter med persille og rødløk

Andre oppskrifter