Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker og tzatziki

Ovsnabakt laks Elisabeth Bettan Andreassen Berit Nordstrand
Har du lyst på en skikkelig god fiskerett til middag i dag, så anbefaler jeg Elisabeth "Bettans" Andreassens Beta laks

Elisabeth “Bettans” Andreassens Beta laks

“Bettan” og jeg lagde denne kjempegode lakseretten sammen på Facebook-live her forleden. Vil du imponere med denne fargerike og spennende fiskeretten, så bruker du de rotgrønnsakene og urtene du har for hånden.  Retten er en eksplosjon av deilige smaker og kan virkelig anbefales!

Slik lager du nydelig tzatziki

Prøv også disse deilige fiskerettene:

Ingredienser

Porsjoner:

Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker og tzatziki

  • 2 gulrøtter
  • 1 stor rødbete
  • 2 pastinakk (ca.200g)
  • ½ sellerirot (ca.200g)
  • ½ søtpotet/gulbete (ca.150g)
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss stekefett som smør/klaret smør/Smøremyk
  • 1 boks øko tomater (400g)
  • 2 dl øko kokosmelk
  • Friske urter som kruspersille, timian og oregano (evt. tørket)
  • 1 ss honning
  • 4 stk laks/ørret (1 stk per person)
  • Havsalt og sort kvernet pepper
  • Tzatziki

Slik gjør du

Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker og tzatziki

  1. Vask , skrell og skjær alt av grønnsaker i små terninger. Legg fisken i en ildfast form. Ha en skive smør eller en spiseskje klaret smør eller ekstra virgine olivenolje over hvert fiskestykke. Krydre fisken med havsalt, sort kvernet pepper, litt timian og oregano. Ovnsbak fisken midt i ovnen på 200gC i 15 minutter.
  2. Ha stekefett i en stekepanne med høye kanter. La grønnsakene (bortsett fra hvitløken surre i pannen i 5-6 minutter. Tilsett hvitløk og surr den med i ett minutt. Hell hermetiske tomater og kokosmelk i pannen og la blandingen småputre i 5 minutter så smakene får sette seg. Tilsett friske urter (bruker du tørkede urter så la de putre med) og smak til med havsalt og pepper.
  3. Server fisk og grønnsaker med tzatziki