Pannestekt torskefilet med skalldyrsaus, ristet sopp og stekte grønnsaker

Pannestekt torsk
Serveres med litt deilig grytebrød til og du har et herremåltid i vente!

Med skalldyrkraft i fryseboksen har du nydelig skalldyrsaus til en hverdagsgourmet eller til fest. Pannestek grønnsaker i sesong eller bruk staver av rotgrønnsaker om du vil. Rist litt grytebrød til og voila – du har et herremåltid i vente.

Start med å lage Berits skalldyrkraft

Prøv også disse oppskriftene:

 

Ingredienser

Porsjoner:

Pannestekt torskefilet med skalldyrsaus, ristet sopp og stekte grønnsaker

  • 1 sjalottløk, finhakket
  • smør/klaret smør/Smøremyk til steking
  • 250g sopp (jeg brukte aroma sjampinjong)
  • 1 ts timian
  • 1 ss balsamicoeddik
  • ½ brokkoli i små buketter
  • 12 sukkererter
  • 800g torskefilet (eller filet av annen hvit fisk)
  • skalldyrsaus (egen oppskrift)

Slik gjør du

Pannestekt torskefilet med skalldyrsaus, ristet sopp og stekte grønnsaker

  1. Fres sjalottløken i 1 ss smør. Bruk klaret smør hvis du tar en Omstart30. Skjær soppen i skiver og ha den i stekepannen. Stek under omrøring til soppen slipper væske og faller litt sammen. Tilsett timian og hell over balasamicoeddik. Stek så under omrøring til eddiken er fordampet. Smak til med havsalt og sort kvernet pepper.
  2. Rens og del grønnsaker i biter, for eksempel brokkoli og sukkererter eller squash. Varm litt Smøremyk eller extra virgnin olivenolje i en stekepanne og surr grønnsakene raskt til de blir litt myke, men har tyggemotstand.
  3. Stek fiskefiletene med skinnsiden ned i 2-3 ss smør/klaret smør eller Smøremyk. Krydre med havsalt og sort kvernet pepper. Øs filetene undervegs.
  4. Legg grønnsaker og sopp i en dyp tallerken. Legg fiskefileten i midten. Øs skalldyrsaus over. Bon appetitt!