Featured Image

Påskeharens påskekurv

I alle de år så har påskeharen satt igjen en kurv ute på tunet. Enten det er på hytta eller hjemme, så er påskeharen kreativ og kommer med både søtsaker, frukt, drikke og smågaver som kan engasjere både liten og stor.

I år byr han på melon, mangosmoothie, kryssordblad, hoppestrikk, prompepute, tegnesaker og hjemmelaget konfekt. Og sist med ikke minst et egg fylt av sjokoladebiter, marsipan og lakris. Lag istand litt påskegodt før dere drar til fjells, gi bort litt i gave eller ta med dere ingrediensene på hytta. Der er det godt tid til å kose seg med konfektlaging sammen.

Nedenfor følger flere tips til hva dere kan pakke i påskeharens påskekurv:

  • Frukt med sjokoladetrekk Bananskiver dyppet i sjokolade + hakkede nøtter og frø evt. hjemmelaget frokostblanding. Legg dem i små minimuffinsformer så de ikke klisser på andre sjokolader. Evt. et persilleblad på hver om du skal servere dem med en gang – banan og persille er magisk sammen.
  • Havrekjeks Oppskrift på smarte og kjempegode havrekjeks til påsketuren finner du her. Smak gjerne til med litt revet appelsinskall, biter av mørk sjokolade, hakkede nøtter, hakkede peanøtter, kanel eller kardemumme.
  • Sjokoladenøtter Det er helt utrolig at slikt knask kan telle som en grønnsak! Jeg kan kjenne effekten på kroppen fra sjokoladesmaken starter i ganen til energien brer seg ut i hver minste tåspiss – tror jeg. Tankens kraft er i alle fall vidunderlig og oppskriften på super-snackfood som denne, finner du her.
  • Knaskegulerøtter + avocado- og rømmedip Pakk gulerøttene i søte cellofanposer med bånd. Ha små søte bokser med dip. Link til oppskriften finner du her.
  • Snickersbiter Her finner du oppskriften på en av våre snacks-favoritter hjemme hos oss.
  • Smoothie m/mango Her finner du flere supre oppskrifter på næringsrike og knallgode smoothies
  • Nøtter ovnsbakt i lønnesirup Noen hevder at lønnesirup har like mange helsebringende egenskaper som honning. Den har i alle fall gledesbringende egenskaper. Her er oppskriften på nøtter i lønnesirup som du bare må prøve. 
  • Ikke spiselige påskeoveraskelser
  • Fargerike kritt
  • Hoppestrikk
  • Hoppetau
  • Kortstokk
  • Tegnesaker
  • Solkrem
  • Leppekrem m/solbeskyttelse
  • Påskekort dere kan skrive og sende til en venn

SONY DSC

Ukens hovedoppskrift er Luke´s snickers-egg og oppskriften består kun av tre, men svært gode og smarte ingredienser: Mørk sjokolade, havregryn og peanøttsmør. I boken “Sukkerkok i hodet” finner du en enkel og veldig god oppskrift på hjemmelaget peanøttsmør.

I denne barneboken blir vi kjent med Luke, en ivrig, hvit blodcelle som gjør det han kan for å holde kroppen frisk. For å klare det trenger han bl.a. rett fett fra matvarer som nøtter, frø og oljer. Disse bidrar med både fiber, naturlige fettsyrer i mange varianter, fettløselige vitaminer, proteiner, mineraler og mengder av levende plantestoffer. Det er ikke tilfeldig at nøtter og frø er både fete og fulle av plantestoffer kalt antioksidanter. Fettet hjelper faktisk plantestoffene inn i kroppen, og antioksidantene takker for hjelpen ved å beskytte fettet mot gnistangrep og harskning (oksidering). Nøtter og frø kommer med essensielle fettsyrer kroppen ikke kan lage selv. Essensielle fettsyrer nødvendige for effektiv vedlikehold av hjernecellemembraner. Hjernens 130 milliarder hjerneceller trenger slikt fett for en effektiv signaloverføring mellom hjerneceller og best mulig hukommelse.

Så da er det vel bare å prøve ukens oppskrift og nyte godsaker fra påskeharens kurv hver eneste dag gjennom påsken. Med ønske om masse påskekos, lek og nytelse til dere alle sammen!

Berit

SONY DSC

Ingredienser

Luke´s snickers-egg

  • 4 ss øko peanøttsmør
  • 6 ss havregryn
  • 1 plate mørk sjokolade
  • Revet kokos og gurkemeie til pynt

 

Slik gjør du

Luke´s snickers-egg

  1. La nøttesmøret får romtemperatur, så det ikke er for tykt når du starter.
  2. Bland nøttesmør og havregryn til en deig.
  3. Form deigen til små ovale egg, og legg dem i fryseboksen i en time for avkjøling.
  4. Imens smelter du sjokoladen i vannbad.
  5. Ta noen få egg ut av fryseren i gangen. Stikk en tannpirker i egget, dypp det i sjokolade og sett i kjøleskapet for avkjøling.
  6. Vil du ha pynt på dem, så blander du 1 ts gurkemeie og 1 dl vann og bløtlegger 1 ss kokos i dette et par timer.
  7. La kokosen renne av seg og tørk den på et tørkepapir. Vips så har du gul pynt til eggene dine.
  8. Legg gjerne eggene i små konfektformer og oppbevar dem i en lufttett boks i fryser eller kjøleskap.