Saftige rundstykker

Barn synes det er gøy med farger på maten – du må bare tørre å utfordre dem. Min yngste datter Mathea elsker disse rundstykkene som jeg baker med revet rå rødbete i deigen. Prøv rosa rundstykker du også med både farge, helsekraft og nydelig sødme fra revet rødbete.

Barn synes det er gøy med farger på maten – du må bare tørre å utfordre dem. Min yngste datter Mathea elsker disse rundstykkene som jeg baker med revet rå rødbete i deigen. Prøv rosa rundstykker du også med både farge, helsekraft og nydelig sødme fra revet rødbete.

Ingredienser

300 g grovmalt øko spelt

400 g finmalt emmer/øko spelt

1 ts tørrgjær eller 2 ss surdeigsstarter

1 ts havsalt

1 dl gresskarkjerner

0.5 dl sesamfrø med skall

1 ss rå honning

1 ss rå eplecidereddik

0.5 ts ekstra virgin olivenolje

1 rå rødbete, revet

0.5 l vann, romtemperert

Slik gjør du

1.

Bland det tørre i bakebollen.

2.

Riv rå rødbete på et rivjern og bland det godt med det tørre.

3.

Lunk vannet, rør ut honningen og bland inn oljen.

4.

Rør det våte sammen med det tørre på laveste hastighet i 10 minutter i en kjøkkenmaskin ( eller for hånd).

5.

La deigen stå til kaldheving over natten.

6.

Bak ut rundstykker, sett dem på en stekeplate og etterhev i en halvtime.

7.

Smør med egg og stek på 225 gC i 12-15 minutter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Rødbeten kommer med mengder av smarte byggeklosser og inneholder folsyre og mye mineraler – spesielt jern, kalsium, magnesium og kalium. Den er som rotfrukter flest, rik på fiber de gode bakteriehjelperne i tarmen kan fermentere i.

Det er kanskje ukjent for mange, men også rå rødbete byr på en alldeles herlig smaksopplevelse! Riv rødbete i salater eller bruk en mandolin og få tynne skiver du kan marinere i en nydelig vinaigrette. Mulighetene er mange – bare se her:

Andre oppskrifter