Barn synes det er gøy med farger på maten – du må bare tørre å utfordre dem. Min Mathea (11) elsker disse rundstykkene som jeg baker med revet rå rødbete i deigen. Prøv rosa rundstykker du også med både farge, helsekraft og nydelig sødme fra revet rødbete.
Rødbeten kommer med mengder av smarte byggeklosser og inneholder folsyre og mye mineraler – spesielt jern, kalsium, magnesium og kalium. Den er som rotfrukter flest, rik på fiber de gode bakteriehjelperne i tarmen kan fermentere i.
Det er kanskje ukjent for mange, men også rå rødbete byr på en alldeles herlig smaksopplevelse! Riv rødbete i salater eller bruk en mandolin og få tynne skiver du kan marinere i en nydelig vinaigrette. Mulighetene er mange – bare se her:
Ingredienser
Rundstykker med rødbete
- 300 g grovmalt øko spelt
- 400 g finmalt emmer/øko spelt
- 1 ts tørrgjær eller 2 ss surdeigsstarter
- 1 ts havsalt
- 1 dl gresskarkjerner
- 0.5 dl sesamfrø med skall
- 1 ss rå honning
- 1 ss rå eplecidereddik
- 0.5 ts ekstra virgin olivenolje
- 1 rå rødbete, revet
- 0.5 l vann, romtemperert
Slik gjør du
Rundstykker med rødbete
- Bland det tørre i bakebollen.
- Riv rå rødbete på et rivjern og bland det godt med det tørre.
- Lunk vannet, rør ut honningen og bland inn oljen.
- Rør det våte sammen med det tørre på laveste hastighet i 10 minutter i en kjøkkenmaskin ( eller for hånd).
- La deigen stå til kaldheving over natten.
- Bak ut rundstykker, sett dem på en stekeplate og etterhev i en halvtime.
- Smør med egg og stek på 225 gC i 12-15 minutter.