Salat med blomkål, avokado og laks er en aldeles nydelig, mettende og næringsrik salat. Jeg lager den som enkel middagssalat, lunsjsalat eller også som turmat i en kjøleboks. Kok quiinoa og ovnsbak søtpotetskiver før du legger deg på kvelden, så har du ingrediensene klare til nydelig lunsjsalat neste dag.
Prøv også disse oppskriftene:
- Salat med jordbær, melon og ost
- Ovnsbakt krydret blomkål
- Salat med spekeskinke, nypotet og cherrytomat
Ingredienser
Salat med blomkål, avokado og laks
- 1 hode hjertesalat
- 1 søtpotet
- 1 dl quinoa (ukokt)
- 1 liten blomkål, i små buketter
- 1 avokado i skiver
- 100 g røkt laks/peppermakrell/kaldrøkt laks o.l
- ½ rødløk, i ringer
Sennepsviniagrette
- 4 ss extra virgine olivenolje
- 1 ss rå eplecidereddik/hvitvinseddik/sitronsaft
- 1-2 ts Dijon -sennep
- 2 ss frisk dill
- havsalt og sort kvernet pepper
Slik gjør du
Salat med blomkål, avokado og laks
- Kok quinoa etter anvisning på pakken.
- Skrell søtpoteten og del den i 1 cm tykke skiver. Pensle skivene med extra virgine olivenolje og krydre lett med havsalt og pepper. Ovnsbak på 175 gC til søtpoteten er mør. Avkjøl og del i terninger.
- Vask salatbladene, skjær blomkålen i fine buketter og avokadoen i båter. Rens rødløken og skjær den i skiver.
- Dander så salaten på et stort fat og nyt.
Sennepsviniagrette
- Bland alle ingrediensene sammen og hell over salaten