Salat med blomkål, avokado og laks

Salat med blomkål Berit Nordstrand
Kok quiinoa og ovnsbak søtpotetskiver før du legger deg på kvelden, så har du ingrediensene klare til en nydelig lunsjsalat neste dag

Salat med blomkål, avokado og laks er en aldeles nydelig, mettende og næringsrik salat. Jeg lager den som enkel middagssalat, lunsjsalat eller også som turmat i en kjøleboks. Kok quiinoa og ovnsbak søtpotetskiver før du legger deg på kvelden, så har du ingrediensene klare til nydelig lunsjsalat neste dag.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Salat med blomkål, avokado og laks

  • 1 hode hjertesalat
  • 1 søtpotet
  • 1 dl quinoa (ukokt)
  • 1 liten blomkål, i små buketter
  • 1 avokado i skiver
  • 100 g røkt laks/peppermakrell/kaldrøkt laks o.l
  • ½ rødløk, i ringer

Sennepsviniagrette

  • 4 ss extra virgine olivenolje
  • 1 ss rå eplecidereddik/hvitvinseddik/sitronsaft
  • 1-2 ts Dijon -sennep
  • 2 ss frisk dill
  • havsalt og sort kvernet pepper

Slik gjør du

Salat med blomkål, avokado og laks

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  2. Skrell søtpoteten og del den i 1 cm tykke skiver. Pensle skivene med extra virgine olivenolje og krydre lett med havsalt og pepper. Ovnsbak på 175 gC til søtpoteten er mør. Avkjøl og del i terninger.
  3. Vask salatbladene, skjær blomkålen i fine buketter og avokadoen i båter. Rens rødløken og skjær den i skiver.
  4. Dander så salaten på et stort fat og nyt.

Sennepsviniagrette

  1. Bland alle ingrediensene sammen og hell over salaten