Sjokoladepålegg med fermenterte hasselnøtter

Nydelig pålegg for store og små

Mens butikkjøpte varianter kan ha oppimot 60% sukker og planteoljer som ikke er gunstige for kroppen din, så er denne oppskriften full av byggeklosser. Dette hjemmelagede pålegget kan du spise med god samvittighet.

Oppskriften er hentet fra Berit Nordstrands nye bok Tarmens Medisin. Prøv gjerne sjokoladepålegget med fermenterte hasselnøtter på f.eks. hverdagsbrød, grytebrød eller proteinrundstykker. Kjempe godt!

Prøv gjerne også:

Ingredienser

Sjokoladepålegg med fermenterte hasselnøtter

  • 5 dl hasselnøtter
  • 1 l vann
  • 2 ss surdeigsstarter (eller myse)
  • 1/4 ts uraffinert salt
  • 4 ss extra virgin kokosolje
  • 3 ss kakao
  • 6 ss rå honning

Slik gjør du

Sjokoladepålegg med fermenterte hasselnøtter

  1. Legg nøttene i vann tilsatt myse (eller surdeigstarter).
  2. La stå i minst 12 timer.
  3. Hell av vannet og tørk hasselnøttene i ovnen ved 100 °C i ca. 1 time til de er helt tørre.
  4. Kjør nøttene i en food processor med kniv sammen med resten av ingrediensene til ønsket konsistens.