Her tar du restene i dine egne spekematposer og fyller på med ferdigskåret spekemat fra butikken. Med godt tilbehør blir det en velsmakende og god sammensatt middag. Du har sikkert kontroll på å lage eggerøre. Men jeg vil gjerne at du prøver Kjartan Skjelde sin variant, tilberedt i vannbad. Eggerøre blir aldri det samme igjen. Jeg lover.
Tips: Har du rester? Alle elementene passer godt i lunsjboksen dagen etter.
Tar du en Omstart30? Da kutter du helt enkelt ut fløten og bytter ut rømmen med Yokos naturell i rømmedressingen, og bytter fløte med vann i eggerøren.
La deg også inspirere av disse rettene:
- Spekeskinerull med nøtteviniagrette
- Bruchetta med avokado, tomat og aioli
- Smått & godt istedenfor smågodt
Denne oppskriften er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” skrevet av Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand.
Ingredienser
Porsjoner:
Eggerøre
- 6 egg
- 3 ss kremfløte (vann hvis Omstart30)
- salt og kajennepepper
- 2 ss klarnet smør
- finhakket gressløk
Rømmedressing
- 1 dl rømme (Yokos naturell hvis OMstart30)
- 2 ss kremfløte (kutt hvis Omstart30)
- 1 rødløk i skiver
- finhakket gressløk
- salt, pepper og noen dråper sitronsaft av øko sitron
Grønn salat med nøtteviniagrette
- 1 pose blandet salat, 65g
- 100 g hasselnøtter
- 1 ss honning
- 2 ss eplesidereddik
- 3 ss olje
Spekemat
- 600 g spekemat (fordeles på et fat)
Slik gjør du
Eggerøre
- Visp egg med fløte/vann
- Rør inn salt og kajennepepper
- Varm opp vann i en kjele
- Sett en romslig bolle oppi
- Smelt smøret i bollen
- Hell i røren
- Arbeid røren med slikkepott eller tresleiv fra bunnen
- Hell over i en skål mens eggerøren er kremet
- Dryss gressløk over toppen
Rømmedressing
- Rør sammen rømmen/Yokos og fløten og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
- Legg løkskiver og hakket gressløk oppå
Grønn salat med nøtteviniagrette
- Rens salatbladene
- Rist hasselnøttene i stekeovnen ved 200 grader til de får farge
- Gni av det ytre skallet
- Grovhakk nøttene
- Bland honning, eddik, og olje og bland inn de varme nøttene
- Vend inn salatbladene like før servering
- Server med små sylteagurker, syltede rødbeter, flatbrød, knekkebrød eller grovbrød