Spekemat gir god saltsmak i varmen, og kan gjerne serveres som en smaksrik salat slik at mengden skinke per person begrenses til det fornuftige.
Spekematsalat er nydelig til både frokost, lunsj og som kveldsmat. Dette er garantert en salat både liten og stor kan like.
Glad i spekemat? Prøv også disse nydelige rettene:
- Spekematmiddag
- Spekeskinerull med nøtteviniagrette
- Salat med spekeskinke og mozarella
- Cantaloupesalat med spekeskinke
Ingredienser
- 70 g blandet salat
- 6 små kokte poteter i skiver (300g)
- 50 g soltørket tomat, finhakket
- 2 vårløk, finhakket
- 70 g spekemat, grovhakket
- 25 g pinjekjerner
Vinaigrette
- 4 ss ekstra virgine olivenolje
- 1 ss eplecidereddik
- 1 ts grov sennep
- havsalt og pepper etter smak
Slik gjør du
- Vask og slyng salaten. Legg den utover et stort fat.
- Skjær kalde, kokte poteter opp i skiver og legg demm oppå salaten. Hakk den soltørkede tomaten og strø den over.
- Hakk skinken og dnder den på midten.
- Rist pinjekjernene og strø dem over.
Dekk gjerne salaten og sett den kaldt så smakene får sette seg litt. Serveres med grovbrød eller knekkebrød og smør.
Vinaigrette
- Bland vinaigretten og fordel den utover salaten.