Grøt med sitron, ingefær og gurkemeie

Plantebasert, glutenfri og Omstart30-vennlig

Vil du dempe inflammasjon i egen kropp og ønsker en perfekt, smakfull og mettende frokost? Prøv min populære grøt med smak av sitron. Jeg topper min med Yokos, mangobiter og ristede kokosflak. Denne frokosten er kjempegod, men i tillegg er den både plantebasert, glutenfri og Omstart30-vennlig.

Prøv også disse herlige frokost-oppskriftene:

 

Ingredienser

Porsjoner:

Sufflè med sitron, ingefær og gurkemeie

  • 2 dl kokoskrem
  • 1 dl revet kokos (+ 1/2 dl til toppingen)
  • 1 øko sitron, zest
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 modne øko bananer
  • 4 ss kokosmel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1/4 ts havsalt
  • 1/4 ts malt ingefær
  • ½ ts gurkemeie
  • Topping: Yokos, mango i biter, ristede kokosflak og blader av sitronmelisse

Slik gjør du

Sufflè med sitron, ingefær og gurkemeie

  1. Forvarm ovnen til 175gC.
  2. Ta en boks kokosmelk kald fra kjøleskapet (stått over natten). Ha det øverste faste laget med kokoskrem, omkring 2 dl, i en kasserolle. Kokosvannet som er igjen, bruker du i smoothie.
  3. Ha alle ingrediensene (bortsett fra kokosflak du skal toppe med) i en blender og kjør på full hastighet til du har en jevn grøt.
  4. Hell blandingen i en liten ildfast skål og ovnsbak midt i ovnen i ca. 30 minutter. Toppes med litt Yokos eller annen yoghurt, biter av mango og ristede kokosflak.