Urtemarinert grillet laks med reddik-og agurksalat

Fisk og sjømat er aldeles nydelig på grillen. Prøv denne enkle urtemarinerte laksefileten, som er superrask å tilberede. Du kan gjerne grille rødbetburgere med den samme urtetoppingen om du vil ha retten plantebasert. Lager du i stand salaten og forkoker potetene/pastinakken, tar det kun få minutter å få middagen ferdig.

Fisk og sjømat er aldeles nydelig på grillen. Prøv denne enkle urtemarinerte laksefileten, som er superrask å tilberede. Du kan gjerne grille rødbetburgere med den samme urtetoppingen om du vil ha retten plantebasert. Lager du i stand salaten og forkoker potetene/pastinakken, tar det kun få minutter å få middagen ferdig.

Ingredienser

Urtemarinert grillet laks

laksefilet med skinn, ca 150g laks per person

0.5 ss Dijonsennep

0.5 ss kokosblomstsukker

0.25 liten potte fersk dill

0.125 stk sitron, saften av

0.5 ts havsalt

0.25 ts sort kvernet pepper

100 g småpoteter

0.5 stk pastinakk

0.5 stk gulrøtter

Agurk- og reddiksalat

0.25 stk agurk, i skiver

0.25 bunt reddik, i skiver

0.125 stk rødløk, i tynne ringer

0.25 dl extra virgine olivenolje

0.25 dl rå eplecidereddik

0.5 ss frisk dill

0.25 ts havsalt

0.25 ts sort kvernet pepper

Slik gjør du

Urtemarinert grillet laks

1.

Rens og vask poteter og grønnsaker. Del gulerøtter og pastinakk i fire på langs. Forkok småpotetene og grønnsakene i lettsaltet vann i 8-10 minutter. Klargjør laksen før du legger grønnsakene på grillen, så alt blir ferdig samtidig.

2.

Grill potetene og grønnsakene i grillform. De siste 2 minuttene kan du legge dem på risten for å få grillmønster på dem, men ikke direkte over grillkullet.

Agurk- og reddiksalat

1.

Rens og skjær agurk, reddik og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin eller med en ostehøvel.

2.

Bland ingrediensene til vinaigretten og slå denne over salatingrediensene.

3.

Dekk bollen med lokk eller plast og sett den kjølig i 30 minutter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Visste du at du kan grille på planke? Kjøp en weber røkeplanke beregnet til grilling. Legg den i bløt 30 minutter før du skal grille. Det er både smakfullt og enkelt.

Tilbehør

Agurk-og reddiksalat, grillede grønnsaker og småpoteter. Kutt potetene om du har autoimmun sykdom og ikke tolererer grønnsaker i nattskyggefamilien, slik som poteter, tomat, paprika og aubergine.

Prøv også

Andre oppskrifter