Urtemarinert grillet laks med reddik-og agurksalat

Laks på planke
Prøv denne enkle urtemarinerte laksefileten som er superrask å tilberede og saftig og kjempegod på smak

Fisk og sjømat er aldeles nydelig på grillen. Prøv denne enkle urtemarinerte laksefileten, som er superrask å tilberede. Du kan gjerne grille rødbetburgere med den samme urtetoppingen om du vil ha retten plantebasert. Lager du i stand salaten og forkoker potetene/pastinakken, tar det kun få minutter å få middagen ferdig.

TIPS: Visste du at du kan grille på planke? Kjøp en weber røkeplanke beregnet til grilling. Legg den i bløt 30 minutter før du skal grille. Det er både smakfullt og enkelt.

Agurk- og reddiksalat

Prøv også disse oppskriftene:

Tilbehør: agurk-og reddiksalat, grillede grønnsaker og småpoteter. Kutt potetene om du har autoimmun sykdom og ikke tolererer grønnsaker i nattskyggefamilien, slik som poteter, tomat, paprika og aubergine.

Ingredienser

Porsjoner:

Urtemarinert grillet laks

  • laksefilet med skinn, ca.150g laks per person
  • 2 ss Dijonsennep
  • 2 ss kokosblomstsukker
  • 1 liten potte fersk dill
  • ½ sitron, saften
  • 2 ts havsalt og 1 ts sort kvernet pepper
  • 400 g småpoteter
  • 2 pastinakk
  • 2 gulrøtter

Agurk- og reddiksalat

  • 1 agurk, i skiver (350g)
  • 1 bunt reddik, i skiver (250g)
  • ½ rødløk, i tynne ringer
  • 1 dl extra virgine olivenolje
  • 1 dl rå eplecidereddik
  • 2 ss frisk dill
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts sort kvernet pepper

Slik gjør du

Urtemarinert grillet laks

  1. Rens og vask poteter og grønnsaker. Del gulerøtter og pastinakk i fire på langs. Forkok småpotetene og grønnsakene i lettsaltet vann i 8-10 minutter. Klargjør laksen før du legger grønnsakene på grillen, så alt blir ferdig samtidig.
  2. Grill potetene og grønnsakene i grillform. De siste 2 minuttene kan du legge dem på risten for å få grillmønster på dem, men ikke direkte over grillkullet.

Agurk- og reddiksalat

  1. Rens og skjær agurk, reddik og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin eller med en ostehøvel.
  2. Bland ingrediensene til vinaigretten og slå denne over salatingrediensene.
  3. Dekk bollen med lokk eller plast og sett den kjølig i 30 minutter.