Fisk og sjømat er aldeles nydelig på grillen. Prøv denne enkle urtemarinerte laksefileten, som er superrask å tilberede. Du kan gjerne grille rødbetburgere med den samme urtetoppingen om du vil ha retten plantebasert. Lager du i stand salaten og forkoker potetene/pastinakken, tar det kun få minutter å få middagen ferdig.
TIPS: Visste du at du kan grille på planke? Kjøp en weber røkeplanke beregnet til grilling. Legg den i bløt 30 minutter før du skal grille. Det er både smakfullt og enkelt.
Prøv også disse oppskriftene:
Tilbehør: agurk-og reddiksalat, grillede grønnsaker og småpoteter. Kutt potetene om du har autoimmun sykdom og ikke tolererer grønnsaker i nattskyggefamilien, slik som poteter, tomat, paprika og aubergine.
Ingredienser
Porsjoner:
Urtemarinert grillet laks
- laksefilet med skinn, ca.150g laks per person
- 2 ss Dijonsennep
- 2 ss kokosblomstsukker
- 1 liten potte fersk dill
- ½ sitron, saften
- 2 ts havsalt og 1 ts sort kvernet pepper
- 400 g småpoteter
- 2 pastinakk
- 2 gulrøtter
Agurk- og reddiksalat
- 1 agurk, i skiver (350g)
- 1 bunt reddik, i skiver (250g)
- ½ rødløk, i tynne ringer
- 1 dl extra virgine olivenolje
- 1 dl rå eplecidereddik
- 2 ss frisk dill
- 1 ts havsalt
- 1 ts sort kvernet pepper
Slik gjør du
Urtemarinert grillet laks
- Rens og vask poteter og grønnsaker. Del gulerøtter og pastinakk i fire på langs. Forkok småpotetene og grønnsakene i lettsaltet vann i 8-10 minutter. Klargjør laksen før du legger grønnsakene på grillen, så alt blir ferdig samtidig.
- Grill potetene og grønnsakene i grillform. De siste 2 minuttene kan du legge dem på risten for å få grillmønster på dem, men ikke direkte over grillkullet.
Agurk- og reddiksalat
- Rens og skjær agurk, reddik og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin eller med en ostehøvel.
- Bland ingrediensene til vinaigretten og slå denne over salatingrediensene.
- Dekk bollen med lokk eller plast og sett den kjølig i 30 minutter.