Yokos vanilje med ristede nøtter, bakt eple og kanel

Yokos vanilje med ovnsbakte epler og valnøtter
En plantebasert og glutenfri hverdagsdessert

Yokos vanilje med ristede nøtter, bakt eple og kanel

Denne desserten er aldeles nydelig og inneholder få ingredienser. Den er plantebasert og glutenfri, og tåler du ikke nøtter så kan du honningriste solsikkefrø i stedet.

Dette er desserten alle kan nyte både til hverdags og til fest!

Prøv også disse dessertnytelsene:

TIPS: tar du en Omstart30, så legg nøttene i vann over natten (minst 12 timer) slik at antinæringsstoffer som eller kan gi inflammasjon forsvinner. Legg i vann masse nøtter og frø på en gang. Ha 1 ts havsalt og 2 ss eddik i en halv liter bløtevann. Vil du ha nøttene tørre så tørker du dem i 45-50gC (12-24 t) i ovnen med ovnsdøren på gløtt eller i en sopptørke/dehydrator.

Ingredienser

Porsjoner:

Yokos vanilje med ristede nøtter, bakt eple og kanel

  • 1 øko eple
  • 3 ts honning/lønnesirup/Cocosasirup/agave
  • 0.5 ts kanel
  • 1 håndfull valnøtter
  • Et dryss havsalt
  • 1 beger Yokos vanilje (1,2 dl)

Slik gjør du

Yokos vanilje med ristede nøtter, bakt eple og kanel

  1. Forvarm ovnen til 160gC. Kle en stekeplate med bakepapir.
  2. Skjær eplet i skiver og legg dem utover på bakepapiret.
  3. Ha på litt søtning på epleskivene og et dryss kanel.
  4. Ha valnøttene i en kopp, tilsett litt søtt og rør så alt av nøtter får litt sødme på seg. Ha nøttene på stekeplaten sammen med epleskivene og gi dem et lite dryss havsalt.
  5. Ovnsbak epleskiver og nøtter midt i ovnen i 30 minutter til epleskivene er møre.
  6. Fordel så Yokos vaniljen i to dessertskåler, dander epleskiver og ristede nøtter på og nyt.
Tags from the story
, , , ,