Featured Image

Berits bok i Dagbladet

Dagbladet intervjuer Berit og familien om hennes nye bok, Mat med mer: Hverdagsmat som gir glede, energi og helse.

– Det ligger et utrolig potensiale for helse og nytelse i deilige smaker av ekte mat. Boken er skrevet for at flere kan få nyte mat som gir dem mer overskudd og energi – uten mer tid på matlaging, forklarer Berit.

På mandag 3. sept, sider 14-15 av skriver Dagbladet:

Sunt har blitt et negativt ord som handler om alt du ikke får lov å spise. Nå vil overlege fokusere på mat kroppen trenger.

– Vi må slutte å tenke at å spise sunt betyr at det er så mye vi ikke har lov til. Sunn mat er mat som gir oss noe mer enn slanke linjer. Mat som gir mer overskudd, mer rene smaker, mer energi. Sunt må i større grad handle om gode smaker, og ikke bare ha fokus på det vi ikke skal spise, sier bokaktuelle, overlege og seksbarnsmor Berit Nordstrand (46).

Kjøp boken!
Kjøp boken!

Drømmen er at denne boken skal skape en ny forståelse for de herlige byggklosser som finnes i ren, naturlig mat, og inspirere flest mulig med sine enkle tips til små matgrep med stor effekt.

Dagbladet skriver:

 Nå kommer kostholdsboka Mat med mer. Hverdagsmat for glede, overskudd og helse. Med fokus på mat som også hjelper kroppen å bekjempe sykdommer som høyt blodtrykk, diabetes, kreft og betennelser.

Boken er et resultat av mange års fordypning i medisinsk litteratur om kosthold og helse,  samt en etterhvert utstrakt foredragsvirksomhet.

Dagbladet forteller også om hvordan det hele begynte for Berit:

Boka har vært en prosess siden sønnen Petter (21) ble født med en kronisk virusinfeksjon, og var syk de første 2-3 åra av livet.

– Jeg tenkte at det måtte være noe jeg kunne gjøre, noe jeg kunne gi han gjennom kosten, så jeg begynte å lese meg opp på det, og har fortsatt å studere dette siden, sier Berit.

Berit er både glad og lettet å se at boken er kommet i trykk.

– Nå håper jeg at flere kan få oppleve effekten av en hverdagskost med de byggeklossene kroppen trenger. Det er utrolig hvilke helseeffekter det er mulig å oppnå med små endringer i hverdagsmaten, mer nytelse og positiv tankekraft.