Featured Image

Berits gratinerte løksuppe

En nydelig suppe som gir deg styrkende plantefiber, urter og velgjørende beinkraft, i en tid på året dominert av forkjølelser og influensa. Lag stor porsjon og bruk rester som saus til en filet pannestekt torsk.

Tåler du ikke løk på grunn av irritabel tarm, slik som kanskje 15-20% av alle nordmenn?

Da kan du ha svekket tarmbakteriemangfold, lekk tarm og inflammasjon!

Prøv en Omstart30, jeg erfarer at mange blir helt symptomfrie på min populære metode. Det er jo tross alt bedre å styrke tarmbakteriemangfoldet gjennom å spise anti-inflammatorisk, enn å måtte styre unna en hel rekke råvarer til evig tid. 

Les mer om Omstart30 her

Berits gratinerte løksuppe:

Til 6 personer trenger du

  • 3 ss smør (Omstart30: klaret smør, kokosfett til steking)
  • 600g gul løk, i tynne ringer (3 store gule løk)
  • 1 ss øko finmalt spelt (Omstart30: glutenfri melblanding)
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 liter kyllingkraft (vegetar: bytt til grønnsakskraft)
  • 0,5 l grønnsakskraft
  • 1 ss frisk timian, finhakket (evt.1 ts tørket)
  • 1,5 dl hvitvin (evt bytt til eplejuice)
  • 1 ss soyasaus (Omstart30: bruk glutenfri soyasaus eller tamari))
  • Gratinering: 6 skiver ristet brød og 3 dl revet ost (Omstart30: glutenfritt brød, revet ost av sau/geit)

 

Fremgangsmåte:

1. Skrell og skjær løken i ringer.

2.Fres løken i smør i en gryte på svak varme til den begynner å få farge. Tilsett finhakket hvitløk og la den surre med i 1 minutt.

3. Strø over melet og spe med kraften. Tilsett finhakket timian. La suppen småkoke under lokk på svak varme i ca 15-20 minutter. 

4. Sett på ovnen på 250 grader.

5. Tilsett i hvitvin/eplejuice for litt syre. Smak til med litt soyasaus, tamari (naturlig glutenfri soyasaus) eller salt.

6. Hell suppen i 6 små ildfaste skåler. Dekk suppen med ristede brødskiver og strø over revet ost.

7. Gratiner suppen på 250 grader til osten begynner å smelte og har fått fin, gylden farge.