Featured Image

Ida Caroline Sagen Berg tok en «Omstart30» – les hennes utrolige historie!

Jeg får ofte hyggelige tilbakemeldinger fra mennesker rundt omkring i Norge som har opplevd positive endringer ved å legge om livsstilen og kostholdet i tråd med mine metoder. I det følgende skal du få møte Ida Caroline Sagen Berg som fikk et nytt liv etter at hun investerte 30 dager av sitt liv på en Omstart30

Jeg har et ønske og et håp om at hennes historie skal inspirere deg til å gjøre som henne – nemlig til å ta en Omstart30

Hva er Omstart30?

Med anti-inflammatorisk mat får du en bedre hverdag Omstart 30 er en 30-dagers metode hvor du demper inflammasjon i kroppen med mat som medisin. Mat som kan styrke gode tarmbakterier, bedre vedlikeholdet av tarmslimhinnen, reparere lekk tarm og dermed dempe inflammasjon og tilhørende helseplager. Vanlige helseplager knyttet til inflammasjon er overvekt, sure oppstøt, luftplager og irritabel tarm, lite energi, smerteplager, eksem, astma og allergi og en rekke livsstilssykdommer, men også dårlig konsentrasjon og søvnvansker. Du skal i de neste 30 dagene eliminere mat som kan skape inflammasjon i kroppen, og innføre mat som kan dempe inflammasjon. Du slipper å telle kalorier, du vil spise deg god og mett, og allikevel erfare at helsefarlig bukfett forsvinner. Etter 30 dager kan du reintrodusere en del av maten du har tatt bort, men ikke alt. Kun det din kropp tolererer. På den måten finner du frem til hverdagskosten kroppen din trives med.

Boken Omstart30 inneholder: basisoppskrifter for hva du bør forberede før Omstart30, 50 oppskrifter på maten i elimineringsfasen, ukeplan for middag og lunsjplan for reintroduksjonsfasen. Les mer og bestill boken her

Ida Caroline Sagen Bergs historie

“Kjære Berit
Jeg er ei dame på 62 år som har slitt med helsen i svært mange år. Etter mange år fikk jeg påvist fibromyalgi og høyt blodtrykk i 1994. Jeg ble medisinert mot dette fra år 2000. Helseplagene skulle forverre seg, jeg slet med utmattelse og fikk diagnosen ME i 2006. I 2007 fikk jeg også påvist diabetes 2.
Jeg har slitt svært mye med fordøyelse og smerter i magen hele mitt liv – både i barndom, ungdomsår og i voksen alder.

Elsker ost og meieriprodukter

Jeg vet at jeg ikke tolererer meieriprodukter, men det har vært så tøft å slutte med noe jeg alltid har elsket – slik som ost, rømme, fløtekrem og is. Jeg har klart å holde meg unna dette i perioder, men har fallt tilbake til gamle vaner da jeg verken har klart å finne gode erstatninger eller tilfredsstillende matoppskrifter gjennom årenes løp.

Utallige dietter og slankekurer

Jeg har prøvd utallige kostholdsendringer og slankekurer og jeg har vært ivrig på å bli «frisk» hele mitt liv. Men det har alltid vært 1 skritt frem og 2 tilbake. Dette har vært utrolig demotiverende. Men jeg har aldri gitt opp håpet selv om det i perioder har vært svært tøft og vanskelig.

Endringene kom med kursene “Ny Start med Berit Nordstrand” og “Omstart30”

Høsten 2019 trengte jeg virkelig nytt fokus på kostholdet mitt igjen. Da var det jeg kom over det nettbaserte livsstilkurset “Ny Start” med Berit Nordstrand. Jeg meldte meg på kurset og fikk virkelig en “ny start» – både i form av kunnskap og herlige og inspirerende oppskrifter på nydelig mat. Det var helt fantastisk!
Dessverre pådro jeg meg en meniskskade denne høsten og jeg var tvunget til å holde meg i ro. Jeg måtte gå med krykker og det ble mye stillesitting i en periode på 4-5 måneder. Jeg la på meg flere kilo, måtte øke inntaket av insulin (anabolt hormon) og det ble vanskelig for meg å følge opp den nye livsstilen jeg nettopp hadde lært meg.

Her er eksempler på nydelig Omstart30-mat:

Fikk boken “Omstart30” i gave

Påsken 2020 fikk jeg en hyggelig gave i posten, nemlig den siste boken til Berit Nordstrand “Omstart30”. Jeg fikk helt hakeslepp da jeg lærte om hva forskning viser at kostholdet har å si for helsen vår. I boken kunne jeg blant annet lese om at autoimmune tilstander, slik som diabetes 2, psoriasis, kronisk inflammatoisk tarmsykdom, MS og mange flere er koplet til lekk tarm og inflammasjon. Jeg kunne lære om svekket tarmbakteriemangfold, svekket fordøyelse, lekkasje av fremmedstoffer, bakterierester og delvis ufordøyd protein inn i kroppen og hvordan immunforsvaret hisses til en inflammasjonskamp som angriper egen kropp. All denne informasjonen og nydelige matoppskrifter, ga meg styrke til å starte på nytt. Men denne gangen ved å ta en “Omstart30” – tretti dager med anti-inflammatorisk mat som medisin.

Jeg bare visste hva jeg måtte gjøre! Jeg meldte meg inn i Facebook-gruppen «Omstart30» og ble møtt av herlige medlemmer som støttet meg og hjalp meg gjennom å dele sin egen erfaring. Jeg satte meg så et mål og startet opp 1. juni 2020.
I dag, 2. juli, 32 dager etter «omstart 30», er jeg virkelig en NY utgave av meg selv, jeg føler jeg har fått et nytt liv! Min fordøyelse og mage fungerer så fint, jeg har mye mer energi, hjernen fungerer meget godt, jeg har god nattesøvn, ja, det er nesten ikke til å tro!

I tillegg har jeg gått ned hele 12 enheter insulin, noe som imponerer både meg selv og min egen fastlege. Jeg har et mål om å bli helt kvitt alt av legemidler etter hvert, både insulin og blodtrykksmedisin. Og sist, men ikke minst, jeg har fått en kjempebonus av Berits Omstart30-metode – vekta går ned og midjemålet krymper! Etter bare 32 dager med «Omstart30» har jeg gått ned fra str.50 til str.44 i klær. Selvtillitten, humøret og helsa er på topp.

Ida Caroline Sagen Berg fikk nytt liv med Omstart30Ida Caroline Sagen Berg fikk nytt liv med Omstart30

Før: Slik så Ida Caroline ut før Omstart30

Jeg skal fortsett med dette kostholdet livet ut! Jeg anbefaler alle som ønsker seg mer energi, bedre nattesøvn, å gå ned i vekt eller sliter med helsa å ta en “Omstart30“. Det ble min redning og jeg er Berit Nordstrand for evig og alltid takknemlig – jeg elsker min nye utgave av meg selv.

Med kjærlig hilsen
Ida Caroline Sagen Berg”

Kunne du tenke deg en Omstart30? Les mer og meld deg på her