Featured Image

Kokken og legen Episode 2 - Røkt Makrell

Jeg har sammen med min gode venn og fantastiske kokk Tina Nordstrom laget en serie episoder der vi lager nydelig mat som medisin! Gjør deg klar for denne fantastiske reisen. I denne episoden lager en nydelig rask tomatsaus med lunken makrell og kremet egg! 

 

Oppskrift til 4 lunsjporsjoner: 
Ingredienser:
Tomatsaus:
2 store tomater
0,5 dl god olivenolje
1 ss honning
1 ss rødvinseddik
1 ss tomatpuré
1 ts sambal oelek
Litt salt til krydder

1 hel røkt makrell
4 kokte egg (vi kjørte 4-5 minutter fra kokende vann)
1 grønn salat til servering
50 g babyspinat

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 125
Pakk fisken hel inn i aluminiumsfolie og kjør inn i ovnen.
Riv tomatene grovt. Varm olivenolje i en kjele og tilsett tomater og resten av ingrediensene. Kok sausen på middels varme i ca 8-10 minutter. Smak til med salt.

Skyll salat og spinat og legg på tallerkener, ta ut fisken og plukk større biter - legg på salaten sammen med egget - ta over den lunkne tomatsausen og server umiddelbart

Se Episode 1 her - Oppskrift på gulrotsuppe!