Jeg har sammen med min gode venn og fantastiske kokk Tina Nordstrom laget en serie episoder der vi lager nydelig mat som medisin! Gjør deg klar for denne fantastiske reisen. I denne episoden lager en nydelig rask tomatsaus med lunken makrell og kremet egg!
Oppskrift til 4 lunsjporsjoner:
Ingredienser:
Tomatsaus:
2 store tomater
0,5 dl god olivenolje
1 ss honning
1 ss rødvinseddik
1 ss tomatpuré
1 ts sambal oelek
Litt salt til krydder
1 hel røkt makrell
4 kokte egg (vi kjørte 4-5 minutter fra kokende vann)
1 grønn salat til servering
50 g babyspinat
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 125
Pakk fisken hel inn i aluminiumsfolie og kjør inn i ovnen.
Riv tomatene grovt. Varm olivenolje i en kjele og tilsett tomater og resten av ingrediensene. Kok sausen på middels varme i ca 8-10 minutter. Smak til med salt.
Skyll salat og spinat og legg på tallerkener, ta ut fisken og plukk større biter - legg på salaten sammen med egget - ta over den lunkne tomatsausen og server umiddelbart
Se Episode 1 her - Oppskrift på gulrotsuppe!