Den 22. desember 2012 ble foredraget “Ribbefett og hjerneføde” vist på NRK2 på Kunnskapskanalen.
Den ble en stor suksess. Såpass stor at det ble gjentatt følgende år…
– Jeg er lidenskapelig opptatt av at vi skal spise slik at vi har overskudd til livet, sier overlege og seksbarnsmor Berit Nordstrand. – Derfor setter jeg stor pris på denne fine anledningen til å spre enkle mattips for best mulig livskvalitet!
Foredraget ble holdt for NTNU Kunnskapsbyen den 7. desember 2011, nesten 1 år før Berits første bok Mat med mer ble utgitt. Siden da har det kommet mange bøker!
Det nærmer seg jul og butikkene har vært fulle av billig ribbe og julegodter lenge. Med sugerøret langt ned i julebrusen og kjøkkenskapet fullt av marsipan inviterer vi til en kveld med kunnskap om kosthold. I en hektisk hverdag prega av halvfabrikata, “rask” mat og mer eller mindre seriøse kostholdseksperter i alle medier ønsker Kunnskapsbyen å rette søkelyset mot moderne kosthold, hvilke problemer det skaper for oss og hvilke løsninger som finnes for et sunt og gledesfylt forhold til mat basert på forskning og vitenskap.
Se også videor som Berit har laget: Kos deg sunn serien, Cellefabrikken, Mat for bakterie-mons og Luke Leukocytt