Featured Image

Så enkelt gjør du hverdagsmiddagen sunnere

Krydder og urter fra Santa Maria er det lille ekstra som løfter hverdagsmaten. Gi hverdagsrettene ekstra glød ved å tilføre krydder og urter i familiens favorittoppskrifter.

Ikke bare er det godt for smaksløkene, men det er også godt for kroppen!

Bedre for helsa

Myndighetene ønsker vi skal redusere saltinntaket vårt fordi det skader helsa. Hva er vel bedre da enn å erstatte noe av saltet med kryddersmaker som kommer med helsebringende plantestoffer?

Du savner ikke salt når du bruker krydder som gir litt «sting» i matretten slik som chili, cayennepepper og sort pepper. 

Fordi krydder er tørkede plantedeler – fra røtter, frø, bær eller blader – så finner du mange helsebringende plantestoffer i krydderhylla.

Ikke la pepperet gå i glemmeboka

Høstens «must» er sort pepper. Pepper fra Santa Maria er renset i fem omganger, slik at alt av kvister, pinner og frø fjernes. Den grundige renseprosessen får frem de rene smakene. Renset krydder gir faktisk mer smak!

I tillegg til å fremheve smak, inneholder sort pepper kraftige antioksidanter som hjelper til med fordøyelsen. La pepperkvernen stå fremme på bordet til alle måltider, slik at liten og stor kan forsyne seg.

Jeg kverner sort pepper over både smørbrød, salater, wokretter og gryter. Frisk, kvernet pepper ivaretar smaksstoffene aller best.

Prøv oppskriften: Varm opp høsten med saftig kylling og søtsyrlig aubergine!

I denne oppskriften får aubergine et ekstra boost med bruk av Santa Marias herlige krydder og urter. Rosmarin, sort pepper og Herbes De Provence paste er blant ingrediensene som skaper en deilig smaksopplevelse!

 

Merknad: Denne artikkelen har ikke til hensikt å gi medisinske råd, diagnose eller behandling