Slik lager du min sunne sjokoladeis med supre ingredienser for kroppen: kjør alle ingrediensene i en blender, hell iskremrøra i ispinneformer og frys. Vipps så har du den ultimate, luksuriøse sjokoladeisdesserten når du får lyst på noe søtt. Perfekt til kaffen eller som dessert når du får overraskende besøk. Supre til småspiste barn og eldre som bør få i seg kraftige antioksidanter og gode fettsyrer. Håper du vil prøve og dele din erfaring!

Råkakao-pulver er ekstra næringsrikt rått, økologisk kakaopulver fra kakaobønnen Criollo. Pulveret bidrar blant annet med supre antioksidanter, protein og magnesium. Jeg bruker det i både sunne ispinner som her, sjokoladekonfekt, råkuler, smoothie, forsiktig oppvarmet kakao og som dryss på kaffe Latte. Det både smaker og gjør kjempegodt!

Kakao er en anerkjent helsefremmende ingrediens. Gode tarmbakterier elsker kakao, kakaopulveret kan bidre til å styrke tarmbakteriefloraen, dempe inflammasjon og helseplager koplet til inflammasjon. Av helseeffekter studier løfter frem er bedre humør, lavere blodtrykk, bedre blodsirkulasjon og redusert risiko for hjerteinfarkt og slag (Katz, David L., et al. 2011).

Polyfenolene i kakao kan ha antiinflammatoriske effekter, noe som kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle kroniske sykdommer og å dempe helseplager av slik sykdom. Studier løfter også frem kakaoens evne til å forbedre hjernefunksjonen ved å forbedre blodstrømmen til hjernen (Sokolov, Alexander N., et al. 2013).

Noen studier har funnet at kakao kan bidra til å forbedre sinnsstemningen og lindre depresjon. Dette kan være på grunn av dets høye innhold av fenyletylamin, en forbindelse som kroppen din omdanner til serotonin, et signalstoff som bidrar til økt følelse av velvære og lykke (Pase, Matthew P., et al. 2013).

Helsefordelene er knyttet til ren, mørk kakao, og ikke søte sjokoladeplater. Så lag mine ispinner og bruk råkakao der du synes det kan passe.

Lær mer om hvordan du kan dempe inflammasjon, øke forbrenningen og lindre helseplager ved å ta kurset mitt NY START

Dette trenger du til 10 små is:

  • 1 dl kokoskrem (den tykke delen fra toppen av en kald boks med kokosmelk)
  • 1,5 dl plantedrikk (jeg brukte MYLK)
  • 1 dl rå kakaopulver (eventuelt vanlig kakaopulver)
  • 0,5 dl agave (eller lønnesirup) • 1 ts vaniljeekstrakt • en klype salt
  • Ha alle ingrediensene i en blender og blend til glatt iskremrøre.
  • Hell røra i ispinneformer og frys i minst 2 timer. For å løsne ispinnene fra formen, hold under varmt vann i noen sekunder og ispinnene vil gli ut. Nyt!