Berits gresskarsmoothie

Berits gresskarsmoothie
-en ren, plantebasert nytelse

Hvem skulle tro gresskarsmoothie skulle smake så himmelsk godt? Ovnsbak gresskar i sesong og frys den ned i terninger, så har du disse til en antioksidantrik smoothie gjennom hele vinteren. Gresskar kommer med imponerende mange gode byggeklosser per kalori. Gresskar byr på imponerende mengder antioksidanter, fiber, mineraler og vitaminer.

Jeg elsker polyfenolrik grønn te, og antiinflammatoriske krydder som kanel, nellik, ingefær og gurkemeie. Vil du ha smoothien lavere på karbo, så kutter du bare tilsatt søtt. Prøv også med et dryss spicy chilli om du vil. Og vil du ha en fyldigere, litt mer mettende  smoothie så tilsett gjerne bløtlagte cashewnøtter, kokosmelk eller yoghurt av kokosmelk.

Trenger du mer inspirasjon til hva du kan bruke gresskar til? Da kan kanskje disse oppskriftene være noe for deg:

Ingredienser

Berits gresskarsmoothie

  • 2 dl frosne, ovnsbakte gresskarbiter
  • 2 dl grønn te, usøtet (jeg brukte Yogi Matcha Lemon)
  • 1 ts kanel
  • 1/3 ts nellik
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts gurkemeie
  • 1 ss rå honning/rå agave/lønnesirup (kan kuttes)

Slik gjør du

Berits gresskarsmoothie

  1. Ha gresskar og grønn te i en blender og kjør til en jevn smoothie.
  2. Tilsett krydder og søtning, og kjør blenderen så kryddersmakene får blande seg i smoothien.
  3. Nytes med det samme