Glutenfri vegetar quesedillas med søtpotet og sorte bønner

Glutenfri vegetar quesedillas med søtpotet og sorte bønner
Reduser kjøttinntaket med denne digge plantebaserte retten

Prøv mine digge, superenkle quesedillas med søtpotet. Barna vil elske deg for denne snack-opplevelsen til kvelds eller som overraskelse i lunjsboksen. Jeg lagde dem som forrett sist jeg hadde gjester og de de elsket dem! Med en grønn salat til kan de også bli en full plantebasert middag.

Prøv også:

Ingredienser

Glutenfri vegetar quesedillas med søtpotet og sorte bønner

  • 2 søtpotet i terninger
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts malt koriander
  • 0.5 ts havsalt
  • 0,25 ts cayennepepper
  • 0.5 dl extra virgine olivenolje
  • 6 tortillalefser (jeg valgte glutenfrie)
  • revet gul ost (smuldret feta av sau/geit eller GoVegan)
  • 1 eske øko sorte bønner (230g bønner)
  • 1 lime, saften
  • tilbehør: frisk koriander, Yokos naturel, lime og avokado

Slik gjør du

Glutenfri vegetar quesedillas med søtpotet og sorte bønner

  1. Forvarm ovnen til 200gC.
  2. Kle en stor stekeplate med bakepapir.
  3. Bland krydderet.
  4. Skrell og skjær søtpoteten i terninger
  5. Ha terningene i en skål, hell over olivenolje og bland godt. Ha søtpoteten utover en bakepapirkledd stekeplate. Strø krydderblandingen over.
  6. Stek på midterste rille i ovnen i 30 minutter til terningene er møre. Ta en potetmos-stapper og mos terningene grovt, men ikke til purè.
  7. Smør tre av lefsene med olje på den ene siden.
  8. Stek lefsen i en middels varm steke panne.
  9. Ha på 1/3 av søtpotetstappen, i et jevnt la utover hele lefsen. Strø sorte bønner og revet ost over og skvis litt lime over til slutt. Legg så den andre tortillalefsen over osten som lokk, smør den også med litt olivenolje og snu quesedillaen så den får steke på den andre siden.
  10. Ta den over på en skjærefjøl og del den i 6 biter med en pizzakniv.
  11. Serveres med litt Yocok naturel, lime, frisk koriander og avokadomos av moset avokado, litt lime, havsalt og sort pepper.