Kokos- og banansmoothie

Vær så god! Her får du en smakebit fra den nye boken “Verdens beste smoothies” skrevet av Kjartan Skjelde og meg. Her kan du se Kjartan og meg besøke TV2 og “God morgen, Norge” hvor vi lager nettopp kokos- og banansmoothie.

Vær så god! Her får du en smakebit fra den nye boken “Verdens beste smoothies” skrevet av Kjartan Skjelde og meg. Her kan du se Kjartan og meg besøke TV2 og “God morgen, Norge” hvor vi lager nettopp kokos- og banansmoothie.

Ingredienser

Kokos- og banansmoothie

1.5 dl kokosmelk

1 dl matyoghurt

1 saften av lime

1.5 frosne bananer uten skal, i grove biter

en håndfull isbiter

Slik gjør du

1.

Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Bak søtpoteten i stekeovn ved 220*C til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.

Kokos- og banansmoothie

1.

Ha alle ingrediensene i en bleder

2.

Bland til kremete og fyldig konsistens

3.

Nyt

4.

Tips: Revet skall av sitrusfrukt har en prebiotisk effekt og styrker de hjelpsomme bakteriene, sitronen eller limen må være økologisk. Ellers får du bare sprøytemiddelrester.

Kokosmelk gir god smak, kokosfett har gode, mellomlange mettede fettsyrer (MCT). Disse legger seg ikke som fett på mage, rompe og lår, men forbrennes og er drivstoff for kroppen. De omdannes i leveren til «superdrivstoff» for hjernen sier Berit Nordstrand. Videre mener hun dette kan bedre hjernefunksjonen og forebygge depresjon og demens. Som bonus kan du i tillegg få økt fettforbrenning av bukfettet og lavere midjemål.

Bruk lettvarianten av kokosmelk om du synes smoothien blir for mektig.

Oppskriften er hentet fra boken «Verdens beste smoothier» av Berit Nordstrand og Kjartan Skjelde, Gyldendal Forlag.

Andre oppskrifter