Brokkoli- og jordbærsalat

Grønnsaker i korsblomstfamilien er de hjelpsomme tarmbakerienes absolutte favorittmat. Lur inn litt rå brokkoli i salaten, så gjør de en enda bedre jobb for deg. Bruk de bærene som er i sesong og anrett salaten på et stort fat, så den kan bli en fryd for både kroppen, ganen og for øyet.

Grønnsaker i korsblomstfamilien er de hjelpsomme tarmbakerienes absolutte favorittmat. Lur inn litt rå brokkoli i salaten, så gjør de en enda bedre jobb for deg. Bruk de bærene som er i sesong og anrett salaten på et stort fat, så den kan bli en fryd for både kroppen, ganen og for øyet.

Ingredienser

Brokkoli- og jordbærsalat

50 g bladspinat

30 g rukkula

100 g brokkoli, i små buketter

150 g jordbær, delt i 2

en håndfull blåbær

en håndfull hasselnøtter

Dressing

3 ss ekstra virgin olivenolje

1 ss sitronsaft

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

Brokkoli- og jordbærsalat

1.

Vask, rens og skjær opp grønnsaker og jordbær.

2.

Dander salatingrediensene på et stort fat.

Dressing

1.

Bland alle ingrediensene sammen og server til salaten.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Nyt også disse friske og kjempegode salatene:

Les også om helsefordelene ved å spise mer bær i blogginnlegget Spis mer bær 

Andre oppskrifter

BeritNordstrand_BERRE15688

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter

hake ikon

Tilgang til spennende fagartikler

hake ikon

Berit live

hake ikon

Dine favoritter

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.12. Ordinærpris 129,-)