Brokkoli- og jordbærsalat

Grønnsaker i korsblomstfamilien er de hjelpsomme tarmbakerienes absolutte favorittmat. Lur inn litt rå brokkoli i salaten, så gjør de en enda bedre jobb for deg. Bruk de bærene som er i sesong og anrett salaten på et stort fat, så den kan bli en fryd for både kroppen, ganen og for øyet.

Grønnsaker i korsblomstfamilien er de hjelpsomme tarmbakerienes absolutte favorittmat. Lur inn litt rå brokkoli i salaten, så gjør de en enda bedre jobb for deg. Bruk de bærene som er i sesong og anrett salaten på et stort fat, så den kan bli en fryd for både kroppen, ganen og for øyet.

Ingredienser

Brokkoli- og jordbærsalat

50 g bladspinat

30 g rukkula

100 g brokkoli, i små buketter

150 g jordbær, delt i 2

en håndfull blåbær

en håndfull hasselnøtter

Dressing

3 ss ekstra virgin olivenolje

1 ss sitronsaft

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

Brokkoli- og jordbærsalat

1.

Vask, rens og skjær opp grønnsaker og jordbær.

2.

Dander salatingrediensene på et stort fat.

Dressing

1.

Bland alle ingrediensene sammen og server til salaten.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Nyt også disse friske og kjempegode salatene:

Les også om helsefordelene ved å spise mer bær i blogginnlegget Spis mer bær 

Andre oppskrifter