Oppskrifter / Brokkoli- og jordbærsalat
Brokkoli- og jordbærsalat
Grønnsaker i korsblomstfamilien er de hjelpsomme tarmbakerienes absolutte favorittmat. Lur inn litt rå brokkoli i salaten, så gjør de en enda bedre jobb for deg. Bruk de bærene som er i sesong og anrett salaten på et stort fat, så den kan bli en fryd for både kroppen, ganen og for øyet.
Grønnsaker i korsblomstfamilien er de hjelpsomme tarmbakerienes absolutte favorittmat. Lur inn litt rå brokkoli i salaten, så gjør de en enda bedre jobb for deg. Bruk de bærene som er i sesong og anrett salaten på et stort fat, så den kan bli en fryd for både kroppen, ganen og for øyet.
Ingredienser
Brokkoli- og jordbærsalat
50 g bladspinat
30 g rukkula
100 g brokkoli, i små buketter
150 g jordbær, delt i 2
en håndfull blåbær
en håndfull hasselnøtter
Dressing
3 ss ekstra virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
havsalt og sort kvernet pepper etter smak
Slik gjør du
Brokkoli- og jordbærsalat
1.
Vask, rens og skjær opp grønnsaker og jordbær.
2.
Dander salatingrediensene på et stort fat.
Dressing
1.
Bland alle ingrediensene sammen og server til salaten.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Nyt også disse friske og kjempegode salatene:
Les også om helsefordelene ved å spise mer bær i blogginnlegget Spis mer bær