Chocolate chip muffins

Når barna er småspiste og grøttallerkenen står igjen etter frokost, baker jeg havregrøtrestene inn i muffins, lapper eller brød. Prøv mine populære chocolate chip muffins du også, barna vil elske dem.

chocolate chip muffins

Når barna er småspiste og grøttallerkenen står igjen etter frokost, baker jeg havregrøtrestene inn i muffins, lapper eller brød. Prøv mine populære chocolate chip muffins du også, barna vil elske dem.

Ingredienser

Ingredienser

100 g smør (Omstart30: klaret smør)

2 dl syrnet melk (Omstart30: plantedrikk)

3 dl havregrøtrester (Omstart30: grøt uten gluten og kumelk)

2 stk egg

2 ss lønnesirup (eller honning)

200 g finmalt øko spelt (Omstart30: glutenfri melblanding)

2 ts bakepulver

2 ts ceylonkanel

0.5 ts salt

40 g mørk sjokolade, grovhakket (Omstart30: 1/2 plate 80% uten kumelk, søtet med kokossukker)

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175gC.

2.

Smelt smøret på lav varme.

3.

Rør sammen smeltet smør, væske, egg og lønnesirup i en stor bolle

4.

Vei opp melet og rør det sammen med bakepulver, kanel og salt i en annen bolle. Rør de tørre ingrediensene inn i de våte og tilsett hakket sjokolade.

5.

Stekes på midterste rille i 25 minutter hvis du bruker små muffinsformer, litt lenger om du bruker store.

6.

Avkjøles i formen i 10 minutter før de nytes.

Tips

Andre oppskrifter