Oppskrifter / Chocolate chip muffins
Chocolate chip muffins
Når barna er småspiste og grøttallerkenen står igjen etter frokost, baker jeg havregrøtrestene inn i muffins, lapper eller brød. Prøv mine populære chocolate chip muffins du også, barna vil elske dem.
Når barna er småspiste og grøttallerkenen står igjen etter frokost, baker jeg havregrøtrestene inn i muffins, lapper eller brød. Prøv mine populære chocolate chip muffins du også, barna vil elske dem.
Ingredienser
Ingredienser
100 g smør (Omstart30: klaret smør)
2 dl syrnet melk (Omstart30: plantedrikk)
3 dl havregrøtrester (Omstart30: grøt uten gluten og kumelk)
2 stk egg
2 ss lønnesirup (eller honning)
200 g finmalt øko spelt (Omstart30: glutenfri melblanding)
2 ts bakepulver
2 ts ceylonkanel
0.5 ts salt
40 g mørk sjokolade, grovhakket (Omstart30: 1/2 plate 80% uten kumelk, søtet med kokossukker)
Slik gjør du
1.
Forvarm ovnen til 175gC.
2.
Smelt smøret på lav varme.
3.
Rør sammen smeltet smør, væske, egg og lønnesirup i en stor bolle
4.
Vei opp melet og rør det sammen med bakepulver, kanel og salt i en annen bolle. Rør de tørre ingrediensene inn i de våte og tilsett hakket sjokolade.
5.
Stekes på midterste rille i 25 minutter hvis du bruker små muffinsformer, litt lenger om du bruker store.
6.
Avkjøles i formen i 10 minutter før de nytes.
Tips
Prøv også disse smarte og kjempegode oppskriftene på:
- Bananmuffins
- Banankake med valnøtter og mørk sjokolade
- Sjokolademousse med honning
- Smart sjokoladekake
- Herlig mørk sjokolade
- Vafler litt utenom det vanlige – søtet med most banan