Glutenfri pastasalat med brokkoli

Glutenfri, Omstart 30-vennlig og 100% plantebasert om du ønsker. Salat er kjempegodt både som frokost, lunsj og tilbehør til middag. Jeg har laget en variant de aller fleste kan tåle.

Glutenfri, Omstart 30-vennlig og 100% plantebasert om du ønsker. Salat er kjempegodt både som frokost, lunsj og tilbehør til middag. Jeg har laget en variant de aller fleste kan tåle.

Ingredienser

150 g glutenfri pastaskruer (tørr pasta, ca. 5 dl)

150 g rå brokkoli i buketter (ca. 1/2 brokkolihode)

1 dl vårløk, hakket

0.5 avokado, i biter

5 skiver bacon, sprøstekt i biter

1.5 dl majones/yokos naturell

1 ss tørket gressløk

1 ss tørket persille

1 ts tørket dill

1 ts hvitløkspulver

0.5 ts havsalt

0.5 ts løkpulver

2 ss sitronsaft

Slik gjør du

1.

Kok pastaen etter anvisning på pakken og avkjøl. Eventuelt lag pasta av squash med en spiraliser.

2.

Skjær buketter av brokkolien, kok opp en kjele vann og litt salt, tilsett brokkolibukettene og la dem fosskoke i 3-4 minutter. Ha dem så rett i isvann for å stanse prosessen.

3.

Stek bacon i en tørr panne på middels temperatur til sprøstekt, eller på en stekeplate i stekeovn på 200 gC. Jeg liker best å steke bacon i ovnen, så jeg slipper spruting av fett fra pannen. Del baconet opp i småbiter.

4.

Hakk vårløken og del avokado i biter.

5.

Bland gressløk, persille, dill, hvitløkspulver, havsalt og løkpulver og rør inn majones, Yokos naturell (sistnevnte for en eggfri variant) eller min veganske aioli. Rør godt. Smak til med sitronsaft, havsalt og sort kvernet pepper.

6.

Bland så salatingrediensene og dressingen i en stor bolle. Server alene eller med brød og smør.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Har du en autoimmun sykdom og vil kutte alt av nøtter, korn og frø, så bytter du bare ut pastaen med squashnudler.

Ønsker du en 100% plantebasert variant, så kan du bytte bacon med soltørket tomat og bruke Yokos naturell (yoghurtalternativ av kokosmelk) eller en plantebasert majones. Du kan også bruke min veganske aioli.

Salaten holder til 2 personer som hovedrett og til 4 personer som tilbehør.

Prøv også disse oppskriftene:

Liknende oppskrifter