Oppskrifter / Kikertnutella
Kikertnutella
Oppskrift i samarbeid med Wilfa. Sjokoladepålegg kan være usunt, fullt av sukker og uønskede stoffer. Men det kan også vært nydelig, sunt og superbra for deg om du lager det selv – slik som i denne protein- og polyfenolrike kikertnutellaen. Denne kan også de med nøtteallergi nyte!
Oppskrift i samarbeid med Wilfa. Sjokoladepålegg kan være usunt, fullt av sukker og uønskede stoffer. Men det kan også vært nydelig, sunt og superbra for deg om du lager det selv – slik som i denne protein- og polyfenolrike kikertnutellaen. Denne kan også de med nøtteallergi nyte!
Ingredienser
Du trenger:
1 boks 230 kikerter på boks, ta bort vannet de ligger i
3.5 dl plantemelk, jeg brukte havremandeldrikk
10-20 dadler, avhengig av størrelsen.
1 ss øko lønnesirup
2 ss økologisk kokosolje
1 ts vaniljefrø
150 g råkakao
evt litt salt
Slik gjør du
Slik gjør du:
1.
Tilsett alle de våte ingrediensene i en foodprosessor. Dette gjør vi for at det skal blande seg best mulig når det tørre legges i.
2.
Tilsett alle tørre ingredienser.
3.
Kjør til en jevn masse. Dette tar 2-3 minutter.
4.
Smak til. Kanskje ønsker du den søtere? Da tilsetter du litt ekstra vaniljepulver eller lønnesirup. Ønsker du litt mer kakaosmak kan du tilsette mer råkakao.
5.
Nyt som pålegg – denne kan både små og store like!
Tips
Bruk en god foodprosessor til denne oppskriften, så er jobben gjort på null-komma-niks! Jeg bruker Essential Foodprosessor fra Wilfa. Den er super! Den kommer med flere kniver og skiver, og har i tillegg sitruspresse! Du finner foodprosessoren HER.
Tips: Om du ønsker litt mer nøtteaktig smak på denne kan du tilsette litt bløtlagte hasselnøtter.
Lyst på flere oppskrifter i foodprosessor?
Grillsaus/marinade med nektariner