Kikertnutella

Oppskrift i samarbeid med Wilfa. Sjokoladepålegg kan være usunt, fullt av sukker og uønskede stoffer. Men det kan også vært nydelig, sunt og superbra for deg om du lager det selv – slik som i denne protein- og polyfenolrike kikertnutellaen. Denne kan også de med nøtteallergi nyte!

kikertnutella

Oppskrift i samarbeid med Wilfa. Sjokoladepålegg kan være usunt, fullt av sukker og uønskede stoffer. Men det kan også vært nydelig, sunt og superbra for deg om du lager det selv – slik som i denne protein- og polyfenolrike kikertnutellaen. Denne kan også de med nøtteallergi nyte!

Ingredienser

Du trenger:

1 boks 230 kikerter på boks, ta bort vannet de ligger i

3.5 dl plantemelk, jeg brukte havremandeldrikk

10-20 dadler, avhengig av størrelsen.

1 ss øko lønnesirup

2 ss økologisk kokosolje

1 ts vaniljefrø

150 g råkakao

evt litt salt

Slik gjør du

Slik gjør du:

1.

Tilsett alle de våte ingrediensene i en foodprosessor. Dette gjør vi for at det skal blande seg best mulig når det tørre legges i.

2.

Tilsett alle tørre ingredienser.

3.

Kjør til en jevn masse. Dette tar 2-3 minutter.

4.

Smak til. Kanskje ønsker du den søtere? Da tilsetter du litt ekstra vaniljepulver eller lønnesirup. Ønsker du litt mer kakaosmak kan du tilsette mer råkakao.

5.

Nyt som pålegg – denne kan både små og store like!

Tips

Bruk en god foodprosessor til denne oppskriften, så er jobben gjort på null-komma-niks! Jeg bruker Essential Foodprosessor fra Wilfa. Den er super! Den kommer med flere kniver og skiver, og har i tillegg sitruspresse! Du finner foodprosessoren HER.

Tips: Om du ønsker litt mer nøtteaktig smak på denne kan du tilsette litt bløtlagte hasselnøtter.

Lyst på flere oppskrifter i foodprosessor?

Coleslaw

Asiatisk råkostsalat

Karamellfrappe med dadler

Grillsaus/marinade med nektariner


 

Andre oppskrifter