Ovnsbakt gresskar

Kjøp de minste gresskarene hvis du skal bruke de til matlaging. Du finner norskproduserte gresskar, både Halloween,- spaghetti- og Hokkaidogresskar i butikk. Fruktkjøttet har en nydelig søtsmak. Det inneholder rikelig med orangerød betakaroten, protein, kalium og fiber til bakterie-Mons. Helt i tråd med boken “Tarmens medisin“.

Kjøp de minste gresskarene hvis du skal bruke de til matlaging. Du finner norskproduserte gresskar, både Halloween,- spaghetti- og Hokkaidogresskar i butikk. Fruktkjøttet har en nydelig søtsmak. Det inneholder rikelig med orangerød betakaroten, protein, kalium og fiber til bakterie-Mons. Helt i tråd med boken “Tarmens medisin“.

Ingredienser

Ovnsbakt gresskar

1 lite gresskar (1,5 -2 kg)

0.5 dl ekstra virgin olivenolje

0.5 ts havsalt

0.5 ts sort kvernet pepper

timian

hakket hvitløk

Slik gjør du

Ovnsbakt gresskar

1.

Skjær hatten av gresskaret. Ta ut frø og tråder og ha dette i en skål.

2.

Bruk en liten skarp kniv og skjær ut øyne og munn i gresskaret

3.

Hul så ut resten av gresskaret.

4.

Fjern trådene fra kjøttet og kutt kjøttet opp i småbiter.

5.

Legg bitene i en ildfast form.

6.

Slå olivenolje over og bland godt.

7.

Krydre gresskarbitene og ovnsbak på 180 gC i omkring 30 minutter til bitene er møre.

 

TIPS: Gresskar har kun 13 kcal per 100g gresskar, er fiberrikt og metter godt. Derfor er gresskar velegnet i en periode hvis du ønsker drahjelp til å komme deg ned i vekt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Lag ovnsbakt gresskar som tilbehør til middag og opplev hvor fantastisk godt det smaker!

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter