Oppskrifter / Proteinvafler
Proteinvafler
Vaflene kan også bli rike på planteprotein. Her har du røren som gir himmelsk gode proteinvafler som er lett å steke. Vil du ha dem vegan, så bytter du bare ut honning til lønnesirup.
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/Proteinvaffel5-1200x600.jpg)
Vaflene kan også bli rike på planteprotein. Her har du røren som gir himmelsk gode proteinvafler som er lett å steke. Vil du ha dem vegan, så bytter du bare ut honning til lønnesirup.
Ingredienser
125 g Smøremyk Rapskokos
2.5 ss øko honning/lønnesirup
2.5 dl kokte kikerter (1 eske)
6 dl Mylk havredrikk / mandelmylk
400 g finmalt økologisk spelt/ emmer / dala landhvete (byttes til glutenfritt mel om du ikke tåler gluten, se tips)
1.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang
0.5 ts kanel, evt. smak til med litt mer
0.5 ts kardemomme
1 dl kokosmelk
Slik gjør du
1.
Smelt Smøremyk Rapskokos på middels varme.
2.
Trekk kasserollen av plata og løs opp honningen i det smeltede smøret.
3.
Bland kikertene med litt av Mylk-mengden, og finmal det med stavmikser eller foodprosessor.
4.
Ha mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel og kardemomme i en bakebolle og rør inn Mylk + kikertmiksen.
5.
Rør til slutt inn smør/honningblandingen og kokosmelka.
6.
Bare fint om røren kan stå og svelle litt før steking. Røren skal være litt tykk, men du kan evt. ha i litt mer Mylk om røren blir veldig tykk etter å ha stått en stund. Forskjellig mel trekker litt ulikt med væske, derfor må man kanskje justere litt på melmengden / væskemengden.
7.
Smør vaffeljernet mellom hver gang du steker. Røra holder til ca. 10 plater.
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Vil du også ha dem glutenfrie, så bytter du ut bare ut spelt/emmer/landhvete med en blanding av glutenfri havre, teff, bokhvete og jyttemel og MYLK med mandelmylk.
Prøv også disse oppskriftene på nydelige vafler: