Ristede gresskarfrø

Ikke kast gresskarfrøene når du huler ut gresskar til Halloween eller når du bruker gresskar til matlaging resten av året. Lag heller verdens beste krydderristede gresskarfrø som snacks.

Ikke kast gresskarfrøene når du huler ut gresskar til Halloween eller når du bruker gresskar til matlaging resten av året. Lag heller verdens beste krydderristede gresskarfrø som snacks.

Ingredienser

gresskarfrø fra ett gresskar

2 ss ekstra virgin olivenolje

1 ts tacokrydder/chillikrydder

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 180gC.

2.

Ha gresskarfrøene i et dørslag og rens vekk trådene fra gresskarkjøttet. Skyll frøene rene under rennende kaldt vann.

3.

Kok frøene i lettsaltet vann i 5 minutter.

4.

Slå av kokevannet. Ha så frøene over på kjøkkenpapir og la dem tørke helt, før du har på olivenolje og kryddermiks.

5.

Fordel dem utover et bakepapir og stek dem midt i ovnen på 180 g C i 20-25 min til de er gylne og sprø. Enklere blir det ikke.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Lag nydelige sprøristede gresskarkjerner med smak av taco som kan brukes som snacks og topping på supper, gryter og salater.

Lurer du på hva du skal bruke gresskarkjøttet til? Prøv disse fantastisk gode oppskriftene:

Andre oppskrifter