Ovnsbakt gresskar
Kjøp de minste gresskarene hvis du skal bruke de til matlaging. Du finner norskproduserte gresskar, både Halloween,- spaghetti- og Hokkaidogresskar i butikk. Fruktkjøttet har en nydelig søtsmak. Det inneholder rikelig med orangerød betakaroten, protein, kalium og fiber til bakterie-Mons. Helt i tråd med boken “Tarmens medisin“.
Lag ovnsbakt gresskar som tilbehør til middag og opplev hvor fantastisk godt det smaker!
Prøv også disse oppskriftene:
TIPS: Gresskar har kun 13 kcal per 100g gresskar, er fiberrikt og metter godt. Derfor er gresskar velegnet i en periode hvis du ønsker drahjelp til å komme deg ned i vekt.
Ingredienser
Ovnsbakt gresskar
- 1 lite gresskar (1,5 -2 kg)
- 0.5 dl ekstra virgine olivenolje
- 0.5 ts havsalt
- 0.5 ts sort kvernet pepper
- timian, hakket hvitløk
Slik gjør du
Ovnsbakt gresskar
- Skjær hatten av gresskaret. Ta ut frø og tråder og ha dette i en skål.
- Bruk en liten skarp kniv og skjær ut øyne og munn i gresskaret
- Hul så ut resten av gresskaret.
- Fjern trådene fra kjøttet og kutt kjøttet opp i småbiter.
- Legg bitene i en ildfast form.
- Slå olivenolje over og bland godt.
- Krydre gresskarbitene og ovnsbak på 180 gC i omkring 30 minutter til bitene er møre.