Oppskrifter / Spicy blomkålbiff
Spicy blomkålbiff
Denne nydelige blomkålretten kommer barna garantert til å til å elske!
Denne nydelige blomkålretten kommer barna garantert til å til å elske!
Ingredienser (ca. 4 porsjoner)
Spicy blomkålskiver
1 stk stor økologisk blomkål, delt i skiver
0.5 dl extra virgin olivenolje
1 ts hvitløkspulver
1 ts chilliflak
0.5 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
1 stk sitron, saften av (4 ss sitronsaft)
1.5 ts havsalt
rikelig med frisk koriander
Slik gjør du
Spicy blomkålskiver
1.
Forvarm ovnen til 175 gC
2.
Kle en stekeplate med bakepapir.
3.
Bland krydderet, sitronsaften og oljen.
4.
Skjær blomkålen i 1,5-2 cm tykke skiver.
5.
Legg blomkålskivene på stekeplaten og smør dem godt med krydderolje.
6.
Stekes midt i ovnen omkring 40-45 minutter, til blomkålskivene er møre.
7.
Strø på rikelig med koriander over og server.
8.
TIPS: server gjerne blomkålskivene med litt hummus
Spicy blomkålbiff til store og små
Denne nydelige blomkålretten får barna til å elske grønnsaker. Server den alene sammen med litt hummus, en yoghurtdip eller som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk. Blomkål og andre grønnsaker i korsblomstfamilien er anti-inflammatorisk supermat. Lag spicy blomkålskiver du også – enklere kan det ikke bli.
Jeg elsker grønnsaker i korsblomstfamilien, også kalt kålfamilien eller søtvierfamilien, slik som blomkål, brokkoli, grønnkål, rosenkål, bok choy, hodekål, reddik og mange flere. Mest på grunn av deres rikdom av kraftige anti-inflammatoriske plantestoffer. Men også fordi de er rike på fiber gode tarmbakterier elsker, og på folinsyre og vitamin C, E og K.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Prøv også disse smaksrike variantene: